CE Oltenia află abia la toamnă ce soluţii are

Ministerul Energiei anunţă că studiul de impact comandat de Complexul Energetic Oltenia, pentru a afla dacă există soluţii tehnice pentru adaptarea grupurilor energetice la noile norme de mediu, va fi gata abia la toamnă. Informaţia apare în răspunsul dat de minister la o interpelare a deputatului liberal Dan Vîlceanu.

„În prezent, compania energetică, împreună cu Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Transelectrica şi Garda de Mediu, în cadrul unui grup de lucru, stabileşte politicile prin care grupurile energetice să fie adaptate noilor norme de mediu. Totodată, reiese necesitatea elaborării unui studiu de impact pentru a se putea identifica soluţia optimă pentru conformarea cu Decizia BAT şi/sau pentru argumentarea solicitării unor eventuale derogări. Finalizarea acestui studiu, iniţiat de compania energetică, este prevăzută pentru toamna acestui an”, se arată în răspunsul Ministerului Energiei.

Parlamentul European a stabilit pe 31 iulie 2017 noi parametri de mediu în care trebuie să se încadreze grupurile energetice pe cărbune începând cu luna august 2021. Deşi a trecut un an din cei patru avuţi la dispoziţie, CE Oltenia nu a reuşit nici finalizarea studiului care să arate care este soluţia tehnică şi care sunt costurile. (A.A.)

Vizualizări: 1,822

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: