Ce veste a primit piromanul care şi-a terorizat vecinii

Bărbatul din Săuleşti arestat în primăvară pentru că a incendiat gospodăria unor vecini de-ai săi cu care era în conflict de mai mult timp a fost condamnat acum de magistraţii Judecătoriei Târgu Cărbuneşti. Constantin Nicola nu era la prima faptă de acest gen, dar până acum primise doar avertismente sau amenzi de 10.000 de lei. Banii pe care a trebuit să îi dea din buzunar nu l-au potolit, ci, din contră, l-au făcut să gândească şi cu mai multă ură, până când, de Sfântul Gheorghe, a reuşit să le provoace mari daune vecinilor săi. Instanţa l-a condamnat acum la 1 an şi 4 luni şi, deşi pedeapsa este mică, bărbatul va trebui să rămână în spatele gratiilor pentru că a fost condamnat cu executare.  Din perioada respectivă i se scade arestul preventiv, el fiind încătuşat de pe 25 aprilie.

Nicola este din nou bun de plată şi către stat şi către vecinul pe care l-a păgubit, judecătorii stabilind ca el să îşi despăgubească victimele. „Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Vîlceanu Ion şi obligă inculpatul la plata către acesta a sumei de 6000 lei, din care 5000 lei despăgubiri materiale şi 1000 lei daune morale. (…) obligă inculpatul la 769 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat (urmărire penală, cameră preliminară, judecată). (…) obligă inculpatul la 1200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu de avocat către partea civilă”, a decis instanţa, sentinţa nefiind una definitivă.

Ion şi Gheorghiţa Vîlceanu sunt cei doi soţi din Săuleşti care, în aprilie, au avut parte de ultimul incendiu pus gospodăriei lor de Nicola. Atunci aceştia se plângeau că autorităţile nu sunt în stare să îl ţină închis pe cel care le-a făcut atâta rău, între timp dorinţa lor părând să se fi îndeplinit. (G.I.)

Vizualizări: 1,240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: