Cere ordin de protecţie împotriva primarului: „Vine la cârciumă şi spune că mă omoară!”

La fel ca femeile care se simt abuzate de soţii lor violenţi, un localnic din Schela s-a adresat judecătorilor cu o cerere de emitere a unui ordin de restricţie, care să îl oblige pe primarul Aristide Şerbănescu să nu se apropie de el. Edilul e acuzat că l-ar fi bruscat pe reclamant, iar pentru asta s-a ales şi cu un dosar penal, poliţiştii încercând să stabilească adevărul. Până atunci, ordinul de restricţie nu a fost emis de judecători, cererea fiind respinsă, semn că primarul nu e atât de violent…

Necazurile lui Aristide Şerbănescu au început cu câteva zile în urmă, când un localnic obişnuit să reclame pe toată lumea i-a făcut şi lui o plângere. Cei doi au fost implicaţi într-un incident chiar în sediul Primăriei Schela. Cel care a depus reclamaţia, Robert Mangu, era nemulţumit de răspunsul pe care îl primise la o cerere de-a sa. A început să le reproşeze angajaţilor primăriei acest lucru, până când l-a scos din pepeni pe Şerbănescu, care era într-o discuţie cu reprezentantul unei firme de salubritate pentru a rezolva problema ridicării gunoiului pe raza comunei. Edilul recunoaşte că s-a enervat, mai ales că ştia că nemulţumitul este beneficiar de ajutor social şi l-a mai reclamat şi altă dată. Aşa a ajuns să îl dea afară din sediul primăriei.

„Am devenit periculos la 70 de ani”

„Zilele trecute era în birou cu secretarul, viceprimarul, doi referenţi şi un reprezentant al unei firme de salubritate. A intrat el şi s-a luat la ceartă cu una din referente. A venit secretarul şi i-a explicat că nevastă-sa nu ştiu ce a făcut cu cererea respectivă, iar eu nu mă mai puteam înţelege cu reprezentantul firmei. M-am enervat şi l-am dat afară. E adevărat că am împins uşa după el şi şi-a prins piciorul în prag. A plecat sunând la 112, iar apoi a venit cu certificat medico-legal că l-am lovit la gât. Marţi m-am trezit cu citaţie pentru ordinul de protecţie, că îl omor, nu ştiu ce îi fac. Am devenit periculos la 70 de ani. Eu pe el nu l-am văzut decât când vine să îşi ia ajutorul social, că e beneficiar la legea 416”, spune edilul.

„Vine la cârciumă şi spune că mă omoară”

Reclamaţia împotriva lui Şerbănescu ar fi fost o nimica toată dacă Mangu nu ar fi cerut la instanţă şi ordin de protecţie prin care judecătorii să îi interzică primarului să se mai apropie de el. Bărbatul spune că se simte ameninţat şi că nu mai e în siguranţă atunci când merge prin sat. „Am fost cu o cerere pentru că nu îmi convenea un răspuns la o cerere. Am spus fetei de la Registratură că nu îmi convine răspunsul. Dumnealui mi-a spus atunci «Cristosul mă-tii! Te omor!», iar apoi m-a lovit cu mâinile în cap. Eu am făcut o scară la şcoală la Gornăcel, iar el ar fi spus că a făcut-o o firmă şi de aici cred că nu i-a convenit. Războiul a început şi pentru că l-am reclamat pentru probleme cu pământul. Sunt dosare în lucru la Parchet. Am venit pentru ordin de protecţie pentru că nu mai am curaj să ies în comună. El vine la cârciumă şi spune că mă omoară”, a declarat Mangu.

Instanţă: Cerere inadmisibilă!

Cererea privind emiterea unui ordin de protecţie a fost respinsă miercuri de Judecătoria Târgu Jiu, considerând-o ca „inadmisibilă”. Mai în glumă, mai în serios, primarul declara înainte de a afla verdictul că s-ar bucura de emiterea unui astfel de ordin că ar avea şi el motiv să nu mai treacă pe la primărie, mai ales dacă Mangu stă pe acolo toată ziua. Acum edilul se gândeşte să întoarcă foaia şi să ceară şi el ca bărbatului să i se interzică să mai treacă pe la primărie, mai ales că e în conflict cu toată lumea. „Noi, Primăria, trebuia să cerem un ordin de protecţie împotriva lui pentru că de 4 ani ne tot reclamă. De 4 ani terorizează pe toţi angajaţii Primăriei. O să cerem şi noi, ca instituţie, un ordin împotriva lui ca să nu ne mai terorizeze”, a spus primarul.

Ce zic sătenii?

Localnicii din Schela nu cred că sunt conduşi de un primar violent. Edilul e în fruntea comunei de vreo două decenii, iar cei care sunt întrebaţi despre comportamentul său îl critică doar pe Mangu când vine vorba de a critica pe cineva. „Primarul nu e violent, el face reclamaţii la toată lumea. Pe oricine reclamă, dar el ar trebui să nu se mai apropie de primar. El e un papagal. V-o spun eu, că am 57 de ani şi sunt femeie ca lumea. Cum să ridice el tonul la primar? Noi iubim Primăria, cum să vină el cu aşa ceva? Cum să-l bată primarul nostru? Mangu e mincinos, să-i taie ajutorul social, că noi îl iubim pe primar. Eu primesc ajutor de când actualul primar era viceprimar şi nu am avut niciodată probleme cu dumnealui şi acum s-a găsit Mangu, care reclamă pe toată lumea”, a spus o localnică, beneficiară şi ea de ajutor social la Schela.

Vizualizări: 2,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: