Cine ar putea repara podul de la Turcinești

Întreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP), din subordinea Consiliului Judeţean Gorj, ar putea consolida podul peste Jiu la Turcinești. Contractul va fi atribuit, în curând, firmei care propune cel mai mic preț și cel mai scurt termen de execuție. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a explicat că dacă IDP ar prinde acest contract, ar fi o „gură de oxigen” pentru societate. Din cauza situației financiare, IDP a făcut de curând mai multe disponibilizări.

Contractul pentru această lucrare va fi atribuit în câteva zile. Și IDP Gorj ar putea veni cu o ofertă. „Dacă o să aibă oferta corespunzătoare din punct de vedere tehnic și valoric, da, există o posibilitate. O să demarăm procedura simplificată de achiziție. Miercuri așteptăm partea inițială de deviz a podului de la Turcinești. Proiectantul va preda proiectul către Consiliul Județean. Este o posibilitate ca IDP, în situația în care are o ofertă bună, să preia această lucrare”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

„Orice lucrare ajută IDP”

Angajații de la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj au experiența acestui tip de construcție, iar lucrarea ar putea ajuta societatea. „Au experiența necesară având în vedere că au construit podul de la Albeni în termen scurt. Cred că pot să ducă și această lucrare în condițiile în care oferta este bună din punct de vedere tehnic și financiar. Orice lucrare îi ajută. Ei au depus oferte în majoritatea localităților din Gorj și nu  numai. Această lucrare ar veni în ajutorul lor”, a mai explicat Cosmin Popescu.

OCOL

Oamenii așteaptă cu sufletul la gură consolidarea podului care poate fi traversat doar pe jos. Cu mașina, cei care trebuie să ajungă la serviciu ori la școală fac un ocol de zeci de kilometri. „E foarte greu. Trebui să ocolim. Mașina o lăsăm dincolo de pod și de acolo venim pe jos. Când vor începe lucrările, vom ocoli pe la ACH, dar e drumul foarte rău”, ne-a spus un localnic din Turcinești. Peste 2.000 de oameni sunt în această situație. Podul de la Turcinești a cedat pe 16 aprilie, de Paşti.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: