Ciobotărică, în arestul IPJ Gorj! Banii, la Medinţu!

Managerul general interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut miercuri seara pentru 24 de ore, pentru abuz în serviciu. Acuzaţia este aceea că a oferit în ianuarie, prin hotărâre de Directorat, 120.000 de lei lui Aurel Medinţu, pentru a demisiona din funcţia de director al Direcţiei Energie. Dorina Jianu, şefa Direcţiei Juridice, a fost şi ea la audieri, în aceeaşi cauză, dar a plecat acasă. La poliţie a ajuns şi medicul Lucreţia Pârcălăboiu, cu medicamente pentru Ciobotărică.

Aurel Medinţu a primit în ianuarie 120.000 de lei pentru a încheia cu acordul părţilor contractul de mandat cu Complexul Energetic Oltenia, acolo unde ocupa funcţia de director al Diviziei Energie. Informaţia a fost publicată pe site-ul Radio Târgu Jiu în din ianuarie, fiind parţial confirmată de fostul director de Energie. Medinţu a spus atunci că nu poate confirma suma, ci doar că a primit banii în cont. "Alte aranjamente vă rog să-i întrebaţi pe cei care conduc acum", a spus Medinţu.

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia pot pleca la cerere cu şase salarii compensatorii, fiind o prevedere în acest sens în Contractul Colectiv de Muncă. Aurel Medinţu era însă director în baza unui contract de mandat, nu de muncă, şi de aici interpretarea anchetatorilor că nu avea dreptul la cele şase salarii compensatorii, care în cazul lui au însemnat 120.000 de lei. Directoratul a avut însă avizul Direcţiei Juridice conduse de Dorina Jianu, tocmai de aceea a fost şi aceasta la audieri. 

Medinţu a declarat ieri presei că el nu are nicio problemă, că a dat declaraţii în dosar, dar că „ Directoratul a propus, a aprobat, a dat tot”.

Managerul interimar Laurenţiu Ciobotărică a avut nevoie de medic în arest, mai întâi ajungând acolo Lucreţia Pârcălăboiu, medic endocrinolog, apoi medicul arestului, care l-a declarat apt de arest.

Grigorescu ia în calcul schimbarea conducerii

Victor Grigorescu, ministrul energiei, a reacționat după reținerea directorului general al CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică. "Sunt deosebit de îngrijorat de situația de la Complexul Energetic Oltenia și de suspiciunile care planează asupra unora din cei care conduc societatea. Nu avem nici o ezitare în cazurile de corupție și imediat ce vom avea confirmări minime din partea organelor legale vom începe demersurile de îndepărtare din companie a acestor persoane. Vă reamintesc faptul că avem de gestionat un domeniu excepțional de dificil și faptul ca am făcut trei plângeri penale la Compania Națională a Uraniului, iar subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moștenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic", a scris acesta pe Facebook.

Vizualizări: 8,664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: