Coiculescu – mutat la Penitenciarul Craiova

Medicul Radu Coiculescu a fost transferat din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj la Penitenciarul Craiova, acesta fiind adus totuşi ieri la Târgu Jiu la procesul pe care îl are pe rol. El a fost confruntat cu celebra femeie de serviciu de la spital, Iuliana Luca, pe care procurorii au considerat-o ca fiind intermediarul şpăgilor pentru care doctorul face acum puşcărie, din declaraţiile de ieri nereieşind clar că toţi banii ajungeau la el, unele "tranzacţii" fiind tranşate în wc-ul unităţii sanitare.
 Mutarea lui Coiculescu de la Târgu Jiu la Craiova nu era cunoscută de către rude, dar este clar că ea se produce după ce fostul şef al comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap a declarat în faţa instanţei că au existat şi magistraţi care au apelat la el pentru aprobarea unor dosare. Medicul s-a plâns atunci şi că stă de două luni cu tot felul de pedofili şi violatori în celulă, iar după ce "Academia Caţavencu" a luat la mişto şpăgile căutate de anchetatori printre cărucioarele handicapaţilor din judeţ, Coiculescu s-a ales cu un transfer la un Penitenciar cu ştaif, cel prin care a trecut şi celebrul Gorbunov.
 La termenul de ieri, Radu Coiculescu a fost confruntat cu Iuliana Luca, femeia de serviciu de la spital, acuzată de procurori că intermedia şpăgile către medic. Fostul şef al comisie de expertiză nu a reuşit să se înţeleagă pe parcursul audierilor cu Luca, având discuţii contradictorii cu aceasta pe parcursul audierilor, femeia de serviciu spunând că lua banii de la persoanele cu handicap pentru a-i da medicului. Coiculescu a negat, iar Luca s-a plâns la un moment dat că rudele acestuia au încercat să o convingă să îşi schimbe declaraţia, fratele medicului protestând în gura mare că nu este adevărat, fapt pentru care a fost evacuat din sală şi nu i s-a mai permis să asiste la proces. Una peste alta, Luca nu a prea ţinut minte ce fel de bani mai căra prin plicurile primite de la pacienţi, dar spunea categoric că i-a "transferat" doctorului şpăgile încasate în numele său, deşi evident că Radu Coiculescu şi avocaţii săi nu au agreat o asemenea variantă, apărătorii medicului ajungând uneori să se certe cu avocata lui Luca pentru anumite răspunsuri ale femeii de serviciu.
 "Îmi pare rău pentru această doamnă, cred că a fost agăţată cu alte lucruri şi acum a zis să-l dea în gât pe Coiculescu", a spus Coiculescu, aceasta nefiind singura ironie rostită de medic pe parcursul audierilor de ieri. Acesta a întrebat-o pe Luca mai multe lucruri, negând fiecare din afirmaţiile acesteia, cum ar fi faptul că până pe 12 ianuarie ar fi venit din concediu, de acasă, doar pentru a vedea unele persoane care "cotizau", Coiculescu dând ochii peste cap când auzea ce spunea Luca la adresa sa. Susţinătorii din sală ai medicului nu o scoteau din cuvinte care nu pot fi reproduse aici fără a-i leza acesteia şi bruma de imagine la care mai are dreptul după formularea acuzelor împotriva sa.



 Denunţătoarea nu i-a dat niciodată banii lui Coiculescu!


 Una dintre persoanele care au calitatea de denunţător, Gabriela Viloiu, din Tismana, a fost confruntată şi ea cu Coiculescu, femeia spunând că nu i-a dat niciodată bani în mână medicului. Ea a precizat că banii, 2500 de lei au fost luaţi de Iuliana Luca, Viloiu fiind cea căreia i-a căzut şpaga din plic şi după care femeia de serviciu de la Policlină a alergat pe stradă pentru a-i cere banii. Gabriela Viloiu a mai declarat că i-a dat lui Luca şi o curcă tăiată pe lângă banii respectivi, femeia confirmând că puse într-un plic în care îi venise factura la telefon acasă o sumă de 2000 de lei, bani care i-au căzut din greşeală. Atunci a alergat Luca după ea din Policlinică pe stradă, reproşându-i "gluma proastă" făcută, femeia de serviciu spunând că plicul era unul alb, ceea ce, evident, nu prea corespunde cu declaraţia denunţătoarei şi cu rechizitoriul procurorilor.
 Coiculescu a fost ironic faţă de denunţătoarea sa şi a caracterizat-o ca fiind femeia care venea cu şpaga în tranşe ca împrumutul României de la FMI. Medicul a spus că nici măcar cheie de la cabinetul unde îşi desfăşura activitatea nu avea, despre eventuale sume de bani luate de la pacienţi neputând fi vorba. "Se lucrează în tranşe ca la FMI, din câte văd. Când spuneţi că a fost prima tranşă? De la jumătate spre sfârşitul lui ianuarie? Dumneata ai intrat la mine în cabinet, că eu nu te cunosc. M-ai întrebat pe mine ce acte îţi trebuie?" au fost câteva din întrebările pe care medicul i le-a pus denunţătoarei sale, Coiculescu fiind de părere şi că e "aberantă" precizarea că el se întâlnea cu Luca prin wc-ul de la Policlinică pentru a lua presupusa şpagă primită de femeia de serviciu în numele său. 
 Una peste alta, procesul continuă cu medicul în stare de arest preventiv, femeia de serviciu fiind acuzată în acest dosar de luare de mită, complicitate la luare de mită şi primire de foloase necuvenite, alături de alte două angajate ale comisiei de expertiză. Radu Coiculescu este judecat pentru trei fapte de corupţie, el aflându-se în stare de arest preventiv de la începutul lunii martie, mandatul fiindu-i prelungit până în luna iulie.


Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: