Concediile, un lux pentru mulți gorjeni: Am văzut marea doar la televizor!

Concediile au devenit un lux pentru mulţi dintre români. Cel puţin asta reiese dintr-o statistică la nivel național în care se observă că ţara noastră este codaşă atunci când vine vorba de vacanţe. Se întâmplă și la Gorj, aici unde sunt mulți care au văzut marea  doar la televizor, iar despre deplasări nici nu mai putem vorbi.

Este şi cazul soţilor Cotan din localitatea Peştişani, judeţul Gorj. Oamenii spun că nu au fost niciodată în vacanţă, iar principalul motiv este legat de partea financiară. Costi Cotan are 41 de ani. A lucrat la Edilitara Public SA, dar acum se află în concediu de paternitate. Acesta ne povesteşte că a văzut marea doar la televizor, însă îşi doreşte să plece cu cei mici. Banii pe care i-a agonisit au fost investiţi, iar pentru vacanţă nu au fost suficienţi.

”Nu am fost niciodată într-un concediu. Din cauza banilor. Am preferat să ținem banii pentru altceva. Pentru lemne, pentru o baie, să renovăm casa. Marea am văzut-o la televizor. Mi-aş fi dorit să merg la mare, mai ales pentru copii. Sunt şi ei mici, ar vrea şi ei. Dacă ar fi să plec în concediu, aș merge la Mamaia”, a spus Costi.

Creditele în bancă sunt un alt factor care îi impiedică să plece în vacanţe. ”Am şi rate la bancă, 15 milioane în fiecare lună. Am luat pe 5 ani pentru casă”, mai spune bărbatul.

Mama se ocupă de cei 4 copii, afirmând că atunci când petrece timpul cu ei, consideră că se află în vacanţă. ”Stăm cu copiii. Asta e concediul nostru, vara, acasă. Şi când sunt acasă în vacanţă, tot cu ei stăm”, a spus Mihaela.

Deşi au încercat să strângă bani pentru a pleca în concediu, nu au reuşit. ” Nu putem să strângem bani. Am încercat, dar nu am reusit. Am zis că punem, punem, dar nu”, a mai declarat femeia.

Cei doi au lucrat până au apărut primi copilaşi, iar mai apoi au decis că este mai bine să se ocupe de creșterea micuților.  

Vizualizări: 3,752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: