Concesionările în Rânca sunt blocate

Concesiunile în zona Rânca sunt blocate de primarii din Novaci și Baia de Fier. Dacă până acum se concesionau terenuri pe bandă rulantă de către foștii edili, actualii primari vor să aibă o viziune clară a cabanelor din Rânca. Mai mult decât atât, acum se lucrează și la Planul Urbanistic General.

Cei care vor să facă rost de teren în Rânca pentru a-și face o pensiune sau o casă de vacanță pentru familie mai au de așteptat, asta pentru că sunt blocate concesionările. Dacă foștii primari din Novaci și Baia de Fier au împărțit terenuri în stânga și în dreapta fără nicio noimă și s-au tot certat pe graniță, cei care au câștigat alegerile în luna mai a anului trecut par să se înțeleagă și să pună lucrurile la punct în Rânca. Pentru început, ambele primării au blocat concesionările până când edilii își fac o imagine a tot ce este în Rânca. “În momentul de față nici primăria Novaci și nici Baia de Fier nu mai concesionează terenuri din mai multe motive. Unul este că  se lucrează la PUG, se face o inventariere a terenurilor, a clădirilor, se verifică autorizațiile de construcție,  pentru a ști exact ce avem acolo. Mai mult decât atât, au apărut și problemele cu obștea și vrem să le clarificăm. Trebuie să facem ceva și cu locurile de parcare în Rânca, să nu mai avem probleme și să încercăm să organizăm puțin zona”, a declarat primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

Nu sunt solicitări pentru concesionări

Edilii celor două localități speră ca lucrurile să se deblocheze spre toamna acestui an, însă nu vor să grăbească lucrurile pentru că nici nu au solicitări din partea celor care vor să concesioneze. “E de durată ce facem noi în Rânca. Fiind zăpadă, nu putem face mare lucru, nu putem face măsurători. Sperăm ca spre sfârșitul verii să fim gata. Din ce știm noi ar mai fi terenuri care pot fi date în concesiune, dar deocamdată nu avem solicitări și nu grăbim lucrurile. Cert este faptul că aceste terenuri se concesionează în urma unor licitații”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primar comuna Baia de Fier.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: