Controale în Prigoria. Primăriţa avertizează: „O să rămânem fără apă!”

Seceta din ultima vreme îi pune în mare dificultate pe primarii localităţilor gorjene. Oamenii folosesc apa să-şi ude grădinile şi îi lasă pe alţii fără strop de apă la robinete. Asta s-a întâmplat şi în satul Bucşana din Prigoria, unde sătenii n-au avut apă două zile la rând pentru că ceilalţi cetăţeni o foloseau la udatul zarzavaturilor. Primăriţa Iuliana Iliescu anunţă acum controale drastice în localitate. 

Zeci de familii din satul Bucşana, comuna Prigoria, au stat două zile fără apă la robinete pentru că cetăţenii din alte sate o foloseau în alte scopuri. Este afirmaţia primarului localităţii, Iuliana Iliescu, care atrage acum atenţia că vor urma controale aspre. „O să mergem să facem verificări pentru că până la urmă ei nu-şi dau seama, dar dacă sistemul scoate în gol, o să se nisipeze şi chiar rămânem fără apă. Am vorbit şi cu cel de la întreţinere să dea debitul mai mic, o să fie şi la Bucşana apă, pentru că oamenii de acolo din această cauză n-au avut apă. Oamenii îşi udă grădinile, unii au şi furtunuri, pe aceia chiar o să-i amendez”, a declarat Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria.

Reţeaua de apă din Prigoria are 14 kilometri şi străbate toate satele comunei, pe reţea fiind abonaţi peste 500 de localnici. Primăriţa vrea să mai foreze anul viitor încă un puţ pentru a creşte debitul, însă până atunci face apel la cetăţeni să folosească cu chibzuinţă apa, astfel încât să ajungă la toată lumea. „Îi înţeleg pe de-o parte, dar pe de altă parte nu putem să facem faţă la astfel de consumuri. Sistemul este destul de vechi, este din 2004. Eu am în plan să mai fac un puţ la anul şi să măresc debitul, dar deocamdată trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a declarat Iuliana Iliescu, primarul din Prigoria.

Apă la program

Seceta a afectat mult mai multe comune din judeţ, în cele mai multe oamenii având apă la program. Este şi cazul comunei Urdari, unde cetăţenii primesc apă doar dimineaţa şi seara. „Bazinul are 300 de metri cubi şi nu ajunge. Urmează să mai facem un bazin şi două puţuri, deja proiectul este depus la minister, în toamnă sper să fie aprobat ca să nu mai avem probleme cu apa la cetăţeni. Oamenii mai şi udă grădinile şi de aceea nu se ajunge. La ora 8-9 deja se termină apa din bazin şi mai au seara de la ora 20.00 la 23.00”, a declarat Mihai Calotă, primarul din Urdari. Apă cu porţia mai primesc şi cetăţenii din Roşia de Amaradia şi Fărcăşeşti. 

Vizualizări: 2,217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: