Cum să divorţezi ieftin şi rapid

Dacă ofiţerul stării civile este cel care leagă două persoane prin căsătorie, tot el este şi cel care îi desparte. Cuplurile care au ajuns la concluzia că nu mai pot convieţui unul alături de celălalt pot divorţa acum mult mai uşor, fără să mai treacă pe la avocaţi, ci doar pe la ofiţerul stării civile, sau pe la notar.

Legea 202/2010 a intrat de luni în vigoare, iar aceasta se referă la posibilitatea unui cuplu de a divorţa fără să mai treacă pe la Tribunal. Divorţul prin ofiţerul stării civile sau la notar, poate avea loc doar în cazul în care cuplul vizat nu are copii minori rezultaţi din căsătorie sau adoptaţi şi s-au înţeles asupra bunurilor împărţite. „Această procedură de divorţ se poate face doar pe cale amiabilă. Soţii trebuie să depună cererea de divorţ separat. Notarul le va acorda un termen de 30 de zile ca cei doi soţi să mediteze îndelung asupra divorţului şi să fie siguri că iau decizia corectă. Peste 30 de zile, se vor prezenta la notar, vor preciza daca sunt de acord cu hotărârea luată, iar notarul le va elibera certificatul de divorţ”, susţine Doinel Popescu, şef Serviciu Judeţean de Evidenţa Populaţiei Gorj.

Cei care au cel mai mult de pierdut în această situaţie sunt avocaţii, care nu-şi vor mai încasa onorariile cuvenite în cazul unui divorţ, care se ridică la 500 de lei, faţă de 100 de lei cât costă la notar sau la ofiţerul stării civile. Astfel pe lângă faptul că vor economisi bani, cei care vor dorii să rupă căsătoria, vor economisi şi timp.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: