Cum se curăță corect hota din bucătărie

Hota este un element vital al unei bucătării, având un dublu rol mai mult decât util. Aceasta elimină mirosurile de mâncare din acest spațiu și împiedică formarea aburilor. Însă ca orice alt aparat electrocasnic de mari dimensiuni, curățarea optimă a unei hote pentru bucătărie poate fi o adevărată provocare, dacă nu ai la îndemână un set de pași clari.

Curățarea hotei este un demers ce reduce riscul producerii incendiilor în bucătărie, deoarece grăsimile acumulate pe suprafața acesteia și apropierea acestui aparat electrocasnic de o sursă deschisă de foc, pot determina apariția unui eveniment nedorit.

Experții recomandă ca hota să fie curățată o dată pe lună, însă trebuie să ții cont și de frecvența sesiunilor de gătit din bucătăria ta.

Curățarea suprafețelor exterioare implică utilizarea unui amestec de apă călduță și detergent lichid, aplicat apoi pe o lavetă moale.

Înainte de a curăța filtrul, această componentă a hotei trebuie extrasă conform instrucțiunilor pe care le poți găsi în manualul de utilizare al aparatului electrocasnic. După ce ai urmat instrucțiunile aferente și ai scos filtrul hotei, lasă-l la înmuiat, timp de aproximativ o oră, într-un amestec pe bază de apă călduță și detergent degresat. În cazul în care nu dispui de un astfel de produs pentru curățare, poți folosi bicarbonat de sodiu, obținând astfel o mixtură la fel de eficientă în scoaterea peliculelor de grăsime alimentară, de pe suprafața filtrului hotei. La final, utilizează o lavetă curată pentru a îndepărta apa în exces și petele de detergent rămase încă pe suprafața filtrului. 

Înainte de a începe procesul de curățare, hota va fi scoasă din priză. Aceasta nu trebuie să fie conectată la o sursă de energie electrică, nici măcar atunci când te afli la etapa ștergerii suprafețelor părților componente.

Utilizează o pereche de mănuși din cauciuc, de fiecare dată când utilizezi substanțe chimice precum detergentul degresat. În caz contrar, substanțele din compoziția unui astfel de produs pot fi nocive pentru piele.

Vizualizări: 2,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: