Demersuri pentru modernizarea târgului din Bolboși

Târgul săptămânal din satul Igirosu din comuna Bolboși va fi modernizat. Câteva mii de oameni din toate comunele învecinate își vând produsele la acest târg în fiecare duminică, iar autorităție locale din Bolboși vor să le creeze condiții cât mai bune. Primăria a realizat un studiu de fezabilitate pentru a moderniza acest amplasament, proiect ce va fi depus spre finanțare din fonduri guvernamentale.

La târgul din satul Igirosu vin săptămânal fermierii din zonă pentru a-și vinde păsările, animalele, cerealele, legume, fructele și alte bunuri. În fiecare duminică aici se strâng sute de oameni. Când este zi de salariu și de pensii sunt și peste 2000 de vizitatori la acest târg săptămânal, spun autoritățile locale din Bolboși, care anunță că vor moderniza această piață tradițională. "Am realizat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea de la târgul Igirosu. Vom merge la Guvern pentru finanțare. Este un târg săptămânal. Vrem să facem o modernizare să-l aducem în parametrii pentru autorizare. Funcţionează în prezent, vin cetățeni din toate comunele din zonă, vin toată zona Jilțului, duminica sunt la târg. O să betonăm drumurile de acces, să facem o parcare, copertine și împrejmuire. Va fi și o rampă de încărcare a animalelor, o clădire pentru administrație și medic veterinar", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.
Studiul de fezabilitate a fost realizat, urmează să fie aprobat de către Consiliul Local și va fi depus spre finanțare la Ministerul Dezvoltării. "Sperăm să obținem și finanțarea. Speranțe sunt. Orice modernizare aduce un plus pentru comunitate", a mai spus primarul comunei Bolboși.
Comercianții plătesc taxă de intrare la târg, nu și vizitatorii.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: