Dezvăluirile unei gorjence diagnosticate cu COVID-19

O femeie în vârstă de 60 de ani din comuna gorjeană Roșia de Amaradia a fost diagnosticată cu COVID-19 după ce a fost plimbată prin mai multe spitale. Elena Uță susține că nu a intrat în contact cu nicio persoană, în afară de soțul ei, șofer pe microbuzul minerilor, dar care este în șomaj tehnic de două săptămâni. Gorjeanca este sigură că a luat virusul din spital.

Totul a început miercuri, atunci când femeia a început să aibă stări de vomă. A mers la medicul de familie din comună, care a redirecționat-o joi către Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru investigații suplimentare. ”Eu am fost operată de fiere și mereu aveam stări de rău. Și acum mi-a venit să vomit și mă simțeam balonată. Am fost la doctorița de familie și, fără să mă consulte, m-a trimis la spital la Târgu-Jiu”, a povestit Elena Uță.

De aici a început calvarul femeii de 60 de ani din Roșia de Amaradia, care a fost plimbată mai multe zile prin spitale până a ajuns la Târgu-Cărbunești. ”Am ajuns la Spitalul 700, de acolo m-au trimis la policlinică, apoi au spus să mă duc la cortul de triaj de la Spitalul Tudor. Mi-au făcut EKG, raze și au spus că nu am nimic. Mie îmi venea să vomit. Au chemat salvarea și au spus că mă trimit la spital la Sadu să îmi facă ceva la stomac, pentru că acolo nu pot. M-au dus cu salvarea la spitalul de la Pasarelă, am stat acolo o jumătate de oră și am plecat. Când am văzut că nu plec spre Sadu am bătut în geam să văd ce fac, unde mă duc. Mi-au spus că la Motru, că au schimbat traseul. Când am ajuns acolo, am stat o oră în salvare, a venit un doctor și mi-a băgat o spatulă în gură. Atunci am vomitat numai venin și m-am liniștit. M-a ajutat șoferul să cobor din salvare și m-au urcat în salon. Joi, la prânz, am făcut 38 febră, atât. La Motru nu mi-au făcut nimic și sâmbătă m-au dus la Târgu-Cărbunești, unde mi-au făcut glucoză, că eram slăbită. Acum sunt foarte bine. La Motru mi-au dat doar un ceai și o fasole verde afumată în toate zilele și le-am dat bani să îmi cumpere niște banane și biscuiți, pe care mi le-au lăsat la ușă”, a povestit femeia.

Elena Uță nu s-a gândit o secundă că va ajunge diagnosticată cu noul COVID 19. ”Eu nu am ieșit deloc din curte. Am plecat pe stradă doar când am fost la medicul de familie, că dacă știam ce mă așteaptă stăteam și sufeream acasă. Și în grădină am muncit singură. Am fost în contact doar cu soțul meu care de două săptămâni este în șomaj tehnic. El lucrează pe microbuzul cu mineri din Roșia de Amaradia-Târgu-Jiu și Rovinari, dar nu a avut nici un caz cu cei care lucrează. El se simte bine, nu are nimic. Totul este așa ciudat. Aici ne fac injecții, ne fac analize, EKG, dar suntem bine. Nu avem nimic. Medicii nu spun nimic, decât să nu ne speriem, că nu e nimic grav”.

Primarul din Roșia de Amaradia a fost anunțat de cei de la spitalul din Târgu-Cărbunești că o localnică din comuna pe care o conduce a fost diagnosticată cu noul coronavirus. ”Cu mine au luat legătura cei de la Spitalul din Târgu-Cărbunești că a ajuns la ei Elena Uța, diagnosticată cu noul COVID. Femeia a fost plimbată prin atâtea spitale ca să o diagnosticheze în cele din urmă cu noul coronavirus fără nici un simptom și fără contact cu alte persoane. Eu, ca primar, și Elena Uță cerem să fie testat și soțul. Dacă și el este găsit pozitiv e posibil să fi luat de la el, dacă nu, lucrurile sunt clare. Elena Uță a luat virusul de la spital. Eu cer să se facă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili de unde a fost infectată localnica din Roșia de Amaradia”, a precizat Liviu Cotojman.

Vizualizări: 11,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: