Directorul de la Agricultură, verificat de prefect

Prefectul judeţului Gorj, Ciprian Florescu, a prezentat joi concluziile la care a ajuns corpul de control după verificările din Direcţia Agricolă Gorj. Instituţia publică deconcentrată a ajuns în vizorul prefectului în urmă cu câteva săptămâni, existând informaţii potrivit cărora Ciprian Florescu caută să înlocuiască unii directori de deconcentrate, pe motiv de apartenenţă politică. Corpul de Control va ajunge în toate instituţiile deconcentrate pentru verificări, avertizează prefectul Ciprian Florescu.

Concluziile la care a ajuns corpul de control al prefectului sunt legate în mare parte de ocuparea unor funcţii de conducere în instituţie, în sensul că cei care le ocupă nu au fost numiţi cu delegare. Alte nereguli se referă la inexistența unor fişe de post. „Există uşoare neconcordanţe sau disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată de serviciul public deconcentrat, au fost făcute anumite sugestii în ceea ce priveşte ajungerea la o normalitate firească”, a spus Ciprian Florescu, prefect de Gorj.

Schimbat pe criterii politice?

Întrebat dacă acest control vizează schimbarea directorului Dan Tănăsescu din funcţia de director, prefectul a spus că nici vorbă de aşa ceva. „Ceea ce aş vrea să se înţeleagă foarte bine este faptul că astfel de informări pe care eu le solicit în calitate de prefect nu au altă menire decât aceea de a verifica activitatea şi implementarea politicilor guvernamentale. Nu a fost vorba de o anchetă, nu a fost vorba de un control care să vizeze schimbări, modificări de persoane aflate în funcţii de conducere”, a declarat prefectul Ciprian Florescu. Directorul Direcţiei Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, nu a dorit să comenteze neregulile constatate de prefect, motivul fiind acela că informarea nu a ajuns încă în instituţie.

AVERTISMENT

Cert este că prefectul Ciprian Florescu i-a avertizat cu această ocazie pe toţi şefii de deconcentrate că vor primi vizita corpului de control. „Îi pun aşadar în temă pe şefii de instituţii publice deconcentrate, vor primi vizita colegilor mei pentru că voi solicita astfel de informări pe fiecare serviciu public în parte, fără a mă interesa culoarea politică. Fiecare dintre ei să se aştepte la astfel de vizite”, a spus Ciprian Florescu, prefect de Gorj.

Vizualizări: 1,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: