DJT trimite tinerii la mare cu 62 de lei pe zi

Doar 62 de lei pe zi. Atât vor plăti tinerii gorjeni care vor să petreacă vacanţa de vară în staţiunile Costineşti sau 2 Mai Mangalia. Inspectorii de turism din cadrul Direcţiei Judeţene de Tineret (DJT) Gorj spun că preţurile sunt mai mult decât accesibile şi că nu s-au modificat deloc în raport cu cele de anul trecut.

„Tinerii gorjeni s-au arătat foarte interesaţi de taberele pe care le organizăm anul acesta. De fapt, am primit avansuri de la peste 250 de copii pentru taberele de pe litoral. O tabără presupune şase zile iar prima grupă va pleca pe 5 iulie. Preţurile sunt aproximativ egale cu cele de anul trecut, nu s-au modificat deloc”, a declarat Ion Dumitru, instructor turism în cadrul DJT Gorj.

Cei care au ales să plece pe litoral sunt în special tinerii de gimnaziu şi liceu, studenţii au fost doar interesaţi însă interesul nu s-a şi concretizat. De altfel, cei care vor pleca la mare vor avea posibilitatea să aleagă tarifele cu care vor fi cazaţi şi asta pentru că taberele de pe litoral ce ţin de Autoritatea Naţională de Sport percep tarife mai mici faţă de taberele diferiţilor agenţi economici din staţiunile respective. „Pentru taberele de pe litoral, tariful este diferenţiat, taberele ce ţin de Autoritatea naţională de Sport percep 62 de lei pe zi cu cazare şi cele trei mese în timp ce taberele acreditate ale diferiţilor agenţi economici percep între 72 şi 79 de lei pe zi, cazare şi trei mese. Rămâne la aprecierea elevilor la care se vor caza”, a precizat Ion Dumitru.

Nici staţiunea Săcelu nu va rămâne goală vara această, instructorii de turism anunţând că este ocupată întreaga vară aproape la capacitate. Tineri din Dâmboviţa, Constanţa, Bucureşti, Galaţi şi Tulcea şi-au anunţat deja prezenţa în tabără de la Săcelu pe parcursul verii. „Tabăra de la Săcelu este ocupată aproape la capacitate, 70, 90%. Vor veni tineri din Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Giurgiu, Constanţa şi Bucureşti. Avem câţiva tineri şi din Gorj care vor petrece o parte din vacanţă la Săcelu”, a declarat Ion Dumitru. Primul grup va poposi la Săcelu în data de 22 iunie şi vor fi 37 de tineri din Dâmboviţa.  Pentru taberele de la mare, grupurile vor fi formate din maxim 20, 30 de copii, iar primul grup va pleca spre mare în luna iulie.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: