Elevii din Schela, învăţaţi să respingă violenţa

Vineri, 28.05.2010, între orele 12,00-13,30, la Şcoala Generală Sâmbotin din comuna Schela, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu şi cei ai postului de poliţie din localitate, au organizat simpozionul cu tema „Împreună, împotriva violenţei”.

Manifestarea s-a derulat în cadrul Proiectului de prevenire şi combatere a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, elaborat la nivelul I.P.J. Gorj, pentru anul 2010.

La simpozionul organizat în colaborare cu conducerea unităţii de învăţământ, au participat elevi, cadre didactice, părinţi, reprezentanţii comunităţii locale, precum şi un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Scopul acestei activităţi a fost conştientizarea elevilor prezenţi, precum şi a părinţilor, cu privire la necesitatea eliminării cauzelor şi factorilor care favorizează violenţa şi în general delincvenţa juvenilă, precum şi asupra riscurilor nerespectării normelor de etică şi comportament în şcoală, familie ori comunitate.

Întâlnirea a avut un caracter inter-activ, fiind purtate discuţii pe această temă cu elevii, cărora li s-au distribuit pliante cu recomandări şi sfaturi privind modul de comportare şi necesitatea respingerii violenţei fizice ori verbale. Totodată, reprezentantul D.G.A.S.P.C. Gorj a prezentat pe suport video un material privind formele de violenţă şi modalităţile de respingere sau combatere a acesteia. 

În cadrul aceleiaşi acţiuni, în ziua de duminică, 30.05.2010, lucrătorii Postului de Poliţie Schela şi conducerea unităţii respective de învăţământ vor însoţi un grup de 30 elevi, în cadrul unui marş prin localitate, purtând tricouri cu mesajul “NU VIOLENŢEI!”.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: