Energia a pierdut ... Cupa Energia

Baschetbaliştii de la Energia Pandurii au pierdut finala Cupei Energia disputată duminică în compania formaţiei CS Otopeni. Elevii lui Theo Evans au trecut în semifinale de Dinamo Bucureşti dar au fost învinşi în meciul din finală după ce arbitrii partidei s-au implicat prea mult în joc. Tehnicianul de pe banca Energiei spune că punctul slab al turneului l-au constituit tocmai arbitrii prin prestaţia slabă pe care au avut-o, meciurile fiind considerate de acesta destul de utile pentru pregătirea echipei.

Clubul Energia Rovinari a organizat în weekend la Târgu-Jiu un turneu de meciuri amicale dotat cu Cupa Energia. Gorjenii au invitat la întrecere trei echipe din prima ligă, SCMU Craiova, Dinamo Bucureşti şi CS Otopeni, turneul desfăşurându-se pe parcursul a două zile.

Atraşi de noutatea lotului pe care Theo Evans îl are acum la dispoziţie, suporterii baschetului au venit în număr mare la Sala Sporturilor, mai ales la jocurile pe care echipa din Târgu Jiu le-a susţinut. Majoritatea au plecat mulţumiţi şi liniştiţi că vor avea din nou echipă de baschet competitivă dar în final, favoriţii au pierdut.

S-au impus relativ uşor cu Dinamo

În primul meci al turneului Energia Rovinari a învins Dinamo Bucureşti cu scorul 88-82, pe sferturi 28-26, 20-27, 14-13 şi 26-16. Deşi adversarul nu le-a pus mari probleme, gorjenii lui Evans au debutat bine împunându-se în primul sfert dar fiind apoi conduşi la pauză cu 48-53, după ce oaspeţii s-au impus în sfertul doi cu 27-20. Jucătorii americani folosiţi de Theo Evans la acest prim meci au fost Troupe, Cole, Griffin, Tyner și Barber. Aceştia s-au impus destul de greu şi în sfertul al treilea, scor 14-13, ultimele zece minute aparţinând clar echipei din Târgu Jiu, spre bucuria unei săli pline, aceştia câştigând cu 26-16 sfertul ultim şi cu 88-82 meciul cu Dinamo care le-a permis să joace apoi finala mare a întrecerii.

În cea de-a doua semifinală CS Otopeni a învins pe  SCMU Craiova cu scorul de 95-84.  În jocul cu dinamoviştii, căpitanul Porter Troupe a fost cel mai bun marcator din echipă cu 20 de puncte, fiind urmat de Tyner și Griffin cu câte 19 puncte și Cole cu 12 puncte.

Evans a fost deranjat de arbitraj

În meciul din finala mare programat duminică după-amiază, baschetbaliştii gorjeni n-au mai reuşit o evoluţie care să le permită obţinerea trofeului pus în joc, de vină fiind şi arbitrajul acuzat de antrenorul Theo Evans. Cea de-a doua finalistă, CS Otopeni, a câştigat cu scorul de 95-87 dar la final chiar şi câştigătorii s-au declarat nemulţumiţi de maniera de arbitraj. Energia a condus cu 9-4 în primele cinci minute dar cei de la Otopeni au reuşit să câştige primul sfert, în cel de-al doilea impunându-se totuşi echipa gazdă. La pauză s-a intrat cu un scor de egalitate însă, 40-40, şi fără Rareş Apostol care s-a accidentat în cel de-al doilea sfert. Chiar dacă s-a impus şi în sfertul trei, Energia a pierdut meciul după ce oaspeţii s-au impus mai clar în ultimul sfert şi pe fondul unui arbitraj acuzat de antrenorul Theo Evans: „Nu ne sperie victoria celor de la Otopeni în acest joc pentru că rezultatul întâlnirii nu este unul stabilit pe baza raportului de forțe arătat de cele două echipe în teren, ci de brigada de arbitrii, care a fost punctul slab al acestui turneu”, a spus Evans.

 Dinamo Bucureşti s-a impus fără probleme în finala mică cu  SCM U Craiova, scor 94-67, ocupând locul trei la acest turneu câştigat de CS Otopeni.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: