Fetiţă de 7 ani, desfigurată de un maidanez

O fetiță de numai 7 anișori a fost mutilată, sâmbătă după-amiaza, de un câine maidanez, fără ca cineva să poată interveni la timp. Fetița se juca în faţa blocului în momentul în care a atacat-o animalul. Mama și-a găsit copilul într-o baltă de sânge și a așteptat cu sufletul la gură Ambulanța care să-i ducă fetița la spital. Îngrijorător este faptul că tragedia a avut loc sub nasul Poliției Locale Târgu Jiu, însă nimeni nu a observat evenimentul.

 Ziua de sâmbătă, 4 martie, i-a schimbat definitiv destinul unei fetițe de numai șapte anișori din municipiul Târgu Jiu. Fata a fost mușcată de față de un câine fără stăpân, ziua în amiaza mare, într-o zonă extrem de circulată a orașului. Denisa Maria Mănescu se juca alături de surioara ei de cinci anișori la scara blocului de garsoniere din strada Nicolae Titulescu, când a fost atacată fără milă de animal. Fetița a fost pusă la pământ și mușcată de ochi, bărbie și gât, cel mai afectat fiind ochiul drept.

 „Era desfigurată când a luat-o ambulanţa”

Vecinii povestesc că un tânăr ar fi scos-o pe fată din colții animalului. „Am auzit țipând, dar m-am gândit că țipă copiii prin fața blocului. Când m-am uitat, era mama ei cu ea în brațe pe scară. Era mușcată, avea ochiul drept mușcat, numai sânge, și sub gât. Am auzit că un băiat ar fi luat câinele de pe fetiță, l-a luat de gât și l-a dat jos de pe fetiță. Un câine negru cu o pată albă în frunte. E și acum sânge pe scară. Fata era desfigurată când a luat-o Salvarea”, a spus Nicolița Mihai, vecină.

 Mama: „A pus-o jos și a topit-o”

Tragedia nu poate fi descrisă în cuvinte de către mama care în urmă cu aproape un an a mai pierdut un copil. Cristina Bobirci povestește cu lacrimi în ochi că fata era plină de sânge, dar conștientă. „Foarte dureros că mi-a decedat și copilul acum șapte luni, foarte dureros. A mușcat-o de față, a nenorocit-o. A pus-o jos și-a topit-o, baltă de sânge. Fetița este speriată, dar își aduce aminte de tot ce s-a întâmplat. Doctorii spun că sunt șanse să-și revină, dar eu nu știu”, a declarat Cristina Bobirci, mama fetiței. Femeia povestește că în zonă sunt mereu câini comunitari, pentru că oamenii îi ademenesc cu resturi de mâncare. „Pun acolo pe scară oase, gheare de pui și îi atrag. Este și un loc de joacă și este plin de câini. Vin mulți acolo în spate. Eu nu știu ce să fac acum că nu am nici eu nimic. Suntem amândoi fără serviciu. Am patru copii, unul mi-a murit”, a mai spus femeia.

 „Sunt răni serioase”

Medicii care au îngrijit copila se declară și ei surprinși de rănile pe care i le-a putut face animalul. „S-a prezentat în serviciul UPU o fetiță de șapte ani cu o plagă contuză ochiul drept și arcadă superioară, plăgi faciale, submandibulare. A fost internată în serviciul Oftalmologie, suturată, investigată, este în continuare internată. A fost mușcată de câine. Sunt răni serioase, globul ocular tumefiat, arcada distrusă, plăgi multiple, dar cea mai accentuată a fost la nivelul globului ocular. Trauma psihică a fetiței, nu mi se pare normal în România să fi atacată de câini”, a spus Alina Bumbaru, medic Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Jiu.

 Câinele a fost prins

Incidentul a avut loc în apropierea casei lui Puiu Diaconescu, vicepreședintele PNL Gorj. Acesta mărturisește că totul a fost surprins de camerele de supraveghere și că din înregistrări reiese că fetița s-ar fi jucat inițial cu animalul. Momentul atacului nu a fost surprins însă de camere. Câinele a revenit în zonă, ocazie cu care Puiu Diaconescu l-a ademenit și a chemat serviciul de Ecarisaj. „Stând și urmărind filmările, a apărut câinele, exact cum vine hoțul la locul faptei. Fix lângă scară. Am cumpărat niște cârnați să-l rețin până m-am dus la Poliția Locală și l-am prins. L-au ridicat cei de la Ecarisaj. Pe camere se vede cum fetița se juca cu el, apoi nu se mai vede”, a spus Puiu Diaconescu, vicepreședintele PNL Gorj.

 Ce spune Primăria Târgu Jiu

În toată această poveste, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu nu și-au găsit cuvintele. „Marți vom avea o informare în Consiliu Local să vedem ce măsuri suplimentare mai adoptăm. Câinele a fost prins, l-am ridicat. L-am trimis la centru, să vedem dacă este cipat, dacă îl are cineva, dar n-avea crotaliu, ceea ce înseamnă că este al nimănui”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA, în subordinea căruia se află padocul de câini.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, Loredana Covei, a ținut să precizeze că în padoc sunt adăpostiți în prezent peste 400 de câini și că sunt discuții privind extinderea acestuia. Lunar, Primăria Târgu Jiu cheltuie în jur de 30.000 lei pentru întreținerea câinilor.

Galerie foto




Vizualizări: 5,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: