Film regizat de gorjeanca Ioana Mischie, proiectat la "Sergiu Nicolaescu"

“Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de gorjeanca Ioana Mischie, va fi în cinematografe din 26 aprilie şi prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievaţi cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

Filmul va putea fi văzut la Cinema "Sergiu Nicolaescu", din Târgu Jiu, pe 29 mai, de la ora 19. Proiecția va fi văzută în prezența echipei filmului.

Viziunile copiilor au fost extinse și aduse la viață de un grup transdisciplinar de artiști, arhitecți, peisagiști, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate în film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gândirea creativă a copiilor cu privire la viitorul societății pe termen lung.

Pentru realizarea lui s-au folosit în premieră tehnologii noi valorificate în cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning și inteligență artificială pentru a prototipa un număr restrâns de viziuni din film, devenind astfel primul film românesc care valorifică aceste tehnici.

Ioana Mischie a vorbit pentru dinfilme.ro despre acest proiect: „A fost de la început gândit să devină un proiect continuu, încă din faza de concept. Am fost dintotdeauna fascinată de universul unui perpetuum mobile și mi-am dorit să adaptez această tehnică în cinematografie, tinzând spre ceea ce am definit în lucrarea doctorală ca fiind „cinema infinit“. Conceptul proiectului a fost inițiat în 2017 în cadrul bursei Fulbright de la USC School of Cinematic Arts și a debutat în 2018 ca prima amplă franciză transmedia din România, menită să fie extinsă local și global, în cât mai multe comunități din această lume. O parte dintre descoperirile cele mai recente cu privire la evoluția proiectului sunt incluse într-un articol din cartea Imagining Transmedia, care va fi lansată la MIT Press pe 23 aprilie. Menirea proiectului este să arhiveze și să extindă exponențial viziuni pline de însemnătate cu privire la viitorul societal pe termen lung. Prin demersul artistic pe care îl avem, amplificăm aceste idei inițiale ale copiilor prin lumi virtuale state of the art. Ne place să credem că acest inventar al viitorurilor va inspira și implementări societale constructive", a mărturisit Ioana Mischie. 

Din echipa filmului fac parte profesionişti de excepţie din industria cinematografică precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC şi Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, artistul 3D principal Alexandru Pop şi compozitorul de muzică Sebastian Androne-Nakanishi care semnează coloana sonoră originală a filmului.

Trailerul poate fi urmărit aici: https://youtu.be/ReVlPhDWL6I

Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: