Francezii de la GDF Suez vor avea acţiuni la complexuri?

Francezii de la GDF Suez ar putea deveni acţionari la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari şi totodată să intre în componenţa viitoarei companii Electra. Acest lucru se va întâmpla dacă Termoelectrica nu-şi va achita datoria pe care o are către respectivul furnizor de gaze. Termoelectrica deţine acţiuni la cele două complexuri energetice, acţiuni pe care francezii au fost pus deja sechestru.

Producătorul de energie electrică Termoelectrica SA deţine 0,55% din capitalul social al Complexului Energetic (CE) Rovinari şi 0,56% din capitalul social al Complexului Energetic (CE) Turceni. GDF Suez Energy România SA a pus sechestru pe aceste acţiuni în speranţa că astfel va determina societatea Termoelectrica să-şi achite datoria. Potrivit lui Octavian Graure, directorul Complexului Energetic Turceni activitatea complexurilor energetice nu va fi afectată din cauza acestei situaţii. „Nu afectează în niciun fel activitatea complexului. Acţiunile care le are Termoelectrica la noi se datorează faptului că am preluat Termoserv unde Termoelectrica era acţionar, dar este vorba de un procent foarte mic, 0,56%, deci nu se pune problema să fie afectată activitatea”, a precizat Octavian Graure. 

GDF parte în Electra!-

Dacă Termoelectrica nu-şi va plăti datoria, care o are către GDF Suez Energy România, ar putea pierde acţiunile pe care le are la cele două complexuri energetice şi astfel GDF ar putea face parte din viitoarea companie de stat Electra. „Decizia aparţine Ministerului însă nu cred că se va ajunge aici“, a mai precizat directorul Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure.

Directorul Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea, aflat în concediu, nu avea cunoştinţă de această situaţie însă a declarat acelaşi lucru ca şi directorul Complexului Energetic Turceni, cum că activitatea Complexului nu va fi afectată.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: