Fratele lui Relu Ştefănoiu s-a pus cu securea pe vacile vecinilor

Caz „greu” de soluţionat pentru procurorii din Novaci, după ce Mircea Ştefănoiu, fratele afaceristului Relu Ştefănouu, a fost reclamat de către două bătrâne de faptul că vitele lor au fost lovite cu securea de către acesta.

Mircea Ştefănoiu a avut probleme cu animalele vecinilor săi imediat după Paşti, la nicio săptămână el fiind reclamat de Maria Popa cu privire la faptul că două vaci ale sale au fost tăiate cu securea. Unul dintre animale avea răni mai grave, motiv pentru care proprietara a apelat la Poliţie, fiind convinsă că mai târziu va avea nevoie de oamenii legi. În gospodăria sa au sosit un agent de Poliţie, un jandarm, un medic veterinar şi chiar şi un martor din Pociovaliştea a fost chemat pentru a vedea rănile respective. „Organele” au încheiat la final un proces verbal în care scrie negru pe alb că „se observă că această vacă prezintă în zona şoldului drept pe o suprafaţă de 10 cm o plagă prin tăiere cu un corp tăietor”. În aceeaşi zi, tot la Pociovaliştea, Elena Popescu a reclamat şi ea faptul că Mircea Ştefănoiu s-ar fi pus cu securea pe animalele sale, sesizate telefonic fiind aceleaşi organe, care şi în acest caz au încheiat un proces verbal de constatare a faptelor la faţa locului imediat după producerea lor. „Se observă că această vacă prezintă în zona şoldului drept o plagă prin tăiere cu un corp tăietor pe o suprafaţă de 15 cm, profundă”, menţionează organele în procesul verbal.

„Bâta” procurorilor

Trecând peste faptul că suprafaţa se măsoară în centimetri pătraţi, lungimea rănii fiind de 10 -15 cm, menţiunea că vacile au suferit câte „o plagă prin tăiere cu un corp tăietor” nu a făcut nici cât o ceapă degerată pentru procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Magistraţii de aici dovedesc un amatorism care le-a pus pe gânduri chiar şi pe bătrânelele care au reclamat rănirea vitelor lor, Parchetul Novaci fiind în derivă în ultima vreme, după ce procurorii s-au pensionat ori şi-au căutat instanţe mai bune, cei de acum fiind „începători”. Atât de începători încât pentru procurorul Marcu Cârstea securea ce ar fi putut să producă „o plagă prin tăiere cu un corp tăietor” este o simplă bâtă.

„Din actele premergătoare efectuate în cauză a rezultat faptul că numitul Ştefănoiu Mircea a lovit cu o bâtă cele trei bovine care au intrat în grădina sa, fiind de acord să suporte contravaloarea tratamentului necesar pentru vindecarea bovinelor”, se menţionează în rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale din 4 iunie, contrasemnată de prim-procurorul Cantemir Ştefănel Oprea.

Bătrânele ale căror vite au ajuns pe terenul lui Ştefănoiu nu au lăsat însă lucrurile aşa, depunând plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva rezoluţiei de la Novaci. Plângerea se încheie pe un ton vehement, Popa şi Popescu precizând în final că „domnule prim-procuror, Parchetul Novaci a ajuns să fie prima procuratură particulară din ţară”, nemulţumiri de cum funcţionează Parchetul Novaci având şi alţi localnici din zonă.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: