Gorj: Angajați CFR băuți la serviciu

Polițiștii de la transporturi au depistat, în primele trei luni ale anului curent, 10 cazuri în care angajați de la căile ferate cu atribuții în siguranța circulației feroviare erau sub influența băuturilor alcoolice. 

În Gorj, doi angajați, un impiegat de mișcare și un manevrant de vagoane au fost prinși în flagrant delict în timp ce consumau alcool.

Într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) se spune că polițiștii, împreună cu angajați de la Autoritatea de Siguranță Feroviară Română, au verificat cu etilotestul, în primul trimestru al anului, 925 de angajați ai companiilor feroviare cu atribuții în siguranța circulației, precum și 101 mecanici de locomotivă.

Prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice a persoanelor cu atribuții în siguranța feroviară este faptă penală dacă alcoolemia depășește un nivel de 0,80 mg/l alcool pur în sânge și se sancționează cu închisoare de la 2 la 7 ani. Dacă acest lucru a cauzat un accident de cale ferată, pedeapsa poate varia în intervalul 3-10 ani.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: