Gorjul „înverzește”. Prefect: Vaccinați-vă, vaccinați-vă

Județul „înverzește” localitate cu localitate pe harta Covid. Nicio comună nu mai este în scenariul roșu și tot mai multe sunt deja în scenariul verde. În ultimele două săptămâni, în Gorj, s-au înregistrat circa două sute de îmbolnăviri noi, iar rata de infectare se menține scăzută la nivel național, spre bucuria celor care sperau la mai puține restricții de Paște.

0,60 este rata de infectare în județul Gorj, calculată pentru ultimele două săptămâni. În Târgu Jiu, incidența este de 0,59 de cazuri de infectare la mia de locuitori.

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Gorj, în ultimele două săptămâni, au fost 214 noi infectări cu Sars-Cov2 în județ. Cu toate acestea, autoritățile ne transmit să nu lăsăm garda jos. „Toată lumea ia în serios pandemia. Vaccinarea e singura modalitate de a reveni la normal. Rata scăzută este o veste extraordinar de bună. Sfatul meu este același ca întotdeauna: vaccinați-vă, vaccinați-vă și iarăși vaccinați-vă pentru că altfel nu cred că vom reveni la normal”, a fost îndemnul prefectului județului Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Scenariul verde aduce cu el și mai puține restricții. „Terasele sunt deschise. La fel, și restaurantele, dar nu la întreaga capacitate. Suntem în primele trei municipii din țară și ca județ, pe primul loc, cu o rată de infectare foarte scăzută. Ne apropiem de 0,5 la mia de locuitori. Este un indice cu care nu ne-am mai întâlnit de când a început pandemia. Suntem în scenariul verde de Paște și la reînceperea anului școlar, cu prezență fizică în clase. Și profesorii, și elevii își doresc asta”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În 12 localități din Gorj, nu a fost înregistrat niciun caz de Covid în ultimele două săptămâni.

Vizualizări: 1,593

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: