Grădinița improvizată în atelier, înlocuită cu una nouă

O grădiniță improprie și una improvizată într-un vechi atelier vor fi înlocuite cu una nouă construită prin Banca Mondială. Se va întâmpla asta în comuna gorjeană Dănești, după ce ani de zile preșcolarii din localitate au fost privați de acest lucru.

Preșcolarii din satul Barza al comunei Dănești au mers la o grădiniță improvizată într-un atelier foarte vechi și renovat special pentru a fi folosit de cei mici. O singură grupă cu micuți de vârste diferite a funcționat în acest atelier. ”Este vorba de un atelier vechi, de pe vremea lui Ceaușescu, pe care noi l-am renovat și am amenajat aici temporar o grădiniță. E vorba de o clasă, unde era o educatoare și preșcolari de toate grupele. Este o grădiniță improvizată, însă cu grupurile sanitare în interior. Aici sunt 27 de preșcolari”, a precizat Emilian Rusu, primarul din Dănești.

O altă grădiniță este în satul Văcarea, însă aici condițiile sunt mult sub cele ale grădiniței din atelier. ”Mai avem o grădiniță în satul Văcarea, dar aici condițiile sunt improprii. Aici nu au grupuri sanitare în interior, este o singură clasă lângă școală. Nu este tocmai bine. Aici sunt 12 copii”, a mai spus primarul din Dănești.

Singura soluție găsită de autoritățile locale din Dănești ar fi construirea unei noi grădinițe unde să fie primiți toți preșcolarii din localitate. ”Noi vrem să construim o nouă grădiniță cu fonduri de la Banca Națională. Am făcut documentația și am depus-o. Grădinița nouă va fi lângă primărie, pe un teren al nostru și aici vrem să amenajăm trei grupe. Avem microbuze să-i transportăm și vor avea și condiții foarte bune”, promite Emilian Rusu.

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: