În atenţia posesorilor de bilete la meciul Pandurii - Steaua

Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la partida de fotbal dintre echipele C.S.Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi F.C.Steaua Bucureşti din cadrul returului Campionatului Naţional de Fotbal, Liga I, etapa XXIV-a, la care se preconizează participarea unui număr de 8000 de spectatori.

Astăzi, începând cu ora 20:30, pe  Stadionul Municipal Tg-Jiu, peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu” Gorj şi din Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre cele două echipe, gradul de risc preliminar pentru acest meci, fiind stabilit ca ridicat.

Jandarmeria a stabilit următoarele măsuri:

-  Porţile de acces  nr. 1, 2, 6, 9, 10, 12, 17 şi 18 se vor deschide începând cu ora 18.30;

- accesul spectatorilor în incinta stadionului se va efectua pe bază de abonamente, bilete şi invitaţii  emise de clubul organizator, astfel :

-  pe la porţile de acces nr.1 şi nr.2 în baza sportivă  vor avea acces spectatorii locali;

-  pe la poarta de acces nr.3 în baza sportivă vor avea acces numai jurnaliştii acreditaţi, oficialii şi galeria echipei oaspete;

-   C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a distribuit un număr de 6500 de abonamente şi a pus în comercializare un număr de 1000 bilete pentru suporterii gazdă şi 500 bilete pentru suporterii oaspeţi care se vor vinde  în perioada 25.03.2010, orele 16.00 - 26.03.2010, orele 18.00, la casele de bilete dispuse la poarta principală de acces nr.1 în baza sportivă;

- galeria echipei F.C. Pandurii Lignitul Tg-Jiu formată din aproximativ 70 de suporteri va avea acces în stadion pe bază de bilete de intrare şi tabel nominal cu membrii galeriei şi va fi dispusă  la Peluza 1;

- accesul galeriei echipei Steaua Bucureşti se va efectua pe bază de bilete şi va fi dispusă la Peluza II- Sud; aproximativ 250 suporteri intenţionează să se deplaseze în Tg.-Jiu cu auto proprietate, microbuze şi cu mijloace CFR pentru a asista la acest meci;

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. 2 din Legea nr. 4/2008, la această manifestare sportivă vor fi prezenţi Prefectul Judeţului Gorj şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg- Jiu.

Jandarmii vor  asigura măsuri de ordine publică, prin organizarea barajelor de filtrare pentru a preveni pătrunderea persoanelor care au interzis accesul la competiţii sportive (2 suporteri de la Pandurii Tg-Jiu  şi 42 suporteri de la Steaua Bucureşti, au aplicată sancţiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal, conform Legii 4/2008), precum şi a celor aflate în stare vădită de ebrietate;

Se va efectua control corporal preventiv asupra persoanelor şi a bagajelor şi se vor evacua din stadion grupurile de participanţi dacă faptele săvârşite de către aceştia, pun în pericol siguranţa desfăşurării competiţiei sportive.Se va interveni pentru restabilirea ordinii publice atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi.

Jandarmii vor acţiona şi în cadrul patrulelor auto, pe timpul afluirii şi defluirii suporterilor echipei oaspete spre stadion, dar şi în punctele vulnerabile situate pe traseele de deplasare ale acestora.

De asemenea, se va urmări respectarea Dispoziţiei Primăriei mun. Tg-Jiu, de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice în zona de acţiune, dar şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care revând bilete de acces în stadion la suprapreţ.

Pentru prevenirea situaţiilor care ar putea  produce  greutăţi  în desfăşurarea meciului de fotbal dintre Pandurii Tg - Jiu şi F.C.  Steaua Bucureşti, care va avea loc mâine, pe  stadionul municipal din Tg-Jiu, jandarmii adresează publicului spectator recomandarea să se respecte normele de conduită, de fair-play şi să se dea dovadă de spirit civic.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al Inspectoratului de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu” Gorj

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: