Încă şase sensuri giratorii în Târgu Jiu! Vezi unde!

Lucrările de amenajare a patru noi sensuri giratorii în municipiul Târgu Jiu sunt în curs de finalizare. Reprezentanții primăriei au declarat ieri că trei dintre aceste sensuri sunt aproape gata, unul acum se configurează iar alte două sensuri giratorii sunt prinse în planul de investiții din acest an. Cele șase investiții sunt cuprinse în planul de amenajare a drumului de rocadă, plan ce a fost demarat în 2012 și presupune costuri de aproape 400 de miliarde lei vechi.

Un prim sens giratoriu ce va fi gata în maxim o lună este cel de la ieșirea CET în strada Termocentralei. Aici se lucrează la ultimul strat de asfalt după care poate fi declarat finalizat. Un al doilea sens giratoriu aproape gata este cel din intersecția strada Barajelor cu drumul de mocăniță. În aceeași fază de execuție este și sensul giratoriu din intersecția drumului de mocăniță cu strada Tismana. În toate aceste trei locații se circulă în prezent, în același timp lucrându-se la ultimele detalii.

Cel mai mare sens giratoriu, la Vădeni

Municipalitatea pregătește însă amenajarea celui mai mare sens giratoriu pe care îl are până acum orașul Târgu Jiu. Potrivit directorului tehnic din cadrul primăriei, zilele următoare se va trece la sistematizarea zonei din Vădeni. ”Este vorba de intersecția strada Barajelor cu bulevardul Ecaterina Teodoroiu, cu strada Ciocârlău și cu drumul județean. Aici se va realiza atât sens giratoriu cât și pastile pentru selectarea și dirijarea circulației. În prezent se pregătește realocarea rețelei electrice de transport în comun cu troleul, refacerea zonelor de trotuare, montarea bordurilor pentru configurarea sensului giratoriu cât și a pastilelor de dirijare iar în final punerea asfaltului pentru finalizare”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic din cadrul primăriei Târgu Jiu. Lucrările vor fi finalizate cel târziu la sfârșitul lunii august.

COSTURI

Toate aceste sensuri giratorii fac parte din planul de amenajare a drumului de rocadă, investiție demarată în anul 2010 și atinge aproape 400 de miliarde lei vechi. Alte două noi sensuri giratorii vor fi configurate pe străzile municipiului într-un timp cât mai scurt. Este vorba de strada 16 februarie cu Dobrogeanu Gherea și strada Jiului cu Calea Severinului. Acestea sunt două investiții separate de drumul de rocadă, ale căror costuri se vor cunoaște la vremea respectivă.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: