Încătuşat după ce a incendiat casa socrului!

S-a jucat un pic cu focul și a ajuns în spatele gratiilor! E vorba despre un gorjean de 47 de ani din Turceni care a găsit absolut normal să dea foc la locuința în care stătea cu socrul său, dar și cu soția și cei doi copii minori.

Certurile dintre bărbați nu erau puține, dar nimeni nu se gândea că se va ajunge la astfel de întâmplări. Constantin Zamfirache, chiar și cu cătușe la mâini, se declară nevinovat și susține că nu el a pus focul, ci socrul său, un bătrân care de abia se deplasează cu ajutorul unui baston. „Nu eu am dat foc la casă, ci socrul meu. Nu e adevărat că am pus eu focul. El a incendiat”, susținea miercuri individul.
Ion Cauc povestește însă că nici acum nu-i vine să creadă că ginerele i-a făcut o asemenea ispravă. Piromanul a pus baloți de paie în fiecare încăpere din locuință, pentru a se asigura că imobilul va arde repede. Casa a fost afumată bine, reușind să rămână în picioare după cele întâmplate. „Am fost la magazinul din sat ca să cumpăr niște pâine și l-am găsit pe el acolo la o masă, bea ceva. Am luat pâine, am plecat și pentru că merg greu el a avut timp să mă depășească pe drum, cu bicicleta. Când am ajuns eu acasă, până am urcat coasta asta, l-am găsit pe el cărând la baloți de paie. Pusese câte un balot în fiecare cameră, iar la mine în dormitor pusese doi, ca să fie sigur că ia foc de tot. Pentru că mă mișc greu nu am putut să arunc paiele decât din hol, că în rest a apucat el să le dea foc. A luat chibritul de pe masă, a dat foc și apoi a luat-o la fugă pe stradă. S-a dus în pădure să se ascundă. Nu mi-a spus de ce a făcut asta”, spune Ion Cauc.
Zamfirache nu povestește de ce s-a ascuns în pădure, dar, în schimb, continuă să dea vina pe socrul său. „De față cu fata lui, cu nevastă-mea a amenințat că o să dea foc la toată casa și nu o să ne lase să stăm acolo. Zicea că el se mută la Bumbești Jiu și că nu îl interesează de noi. Eu nu am nicio vină”, declara miercuri bărbatul. Socrul lui spune că în viața lui nu vrea să îl mai vadă pe individ prin curtea casei pe care a incendiat-o, chiar dacă asta ar presupune divorțul de fiica sa. „E treaba lui dacă rămâne sau nu cu fata mea, așa cum e și treaba ei, dar eu le-am spus că pe el nu-l mai vreau pe bătătură câte zile o să mai am. Să se ducă acolo unde îi e locul”, spunea bătrânul.
Locul lui Zamfirache a fost stabilit de judecători după gratii, ieri el primind mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Individul e acuzat de distrugere prin incendiere și riscă mai mulți ani de pușcărie dacă va fi găsit vinovat. În plus, e foarte posibil ca anchetatorii să ceară și o expertiză psihiatrică în cazul său pentru a stabili gradul de discernământ pe care l-a avut la comiterea faptei.

Galerie foto


Vizualizări: 564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: