Inspectorul Bican merge la serviciu cu motocicleta

Vine la serviciu cu motocicleta. În fiecare dimineaţă o parchează în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, unde atrage privirile curioşilor. Cosmin Bican, inspector pe achiziţii în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj, spune că a apelat la acest mijloc de transport deoarece consumă puţin şi se strecoară mai repede prin trafic. În patru ani, de când deţine motocicleta Yamaha, model chopper, nu i s-a stricat niciodată.

Cosmin Bican spune că de mic a fost pasionat de motociclete, iar primul lucru pe care l-a făcut atunci când a avut mai mulţi bani a fost să îşi cumpere una. A plecat după ea tocmai în Germania, ca să se asigure că achiziţionează un lucru de calitate. „Bunicul unui prieten avea motocicletă şi de acolo a pornit totul. Stăteam toată ziua lângă ea, o desfăceam, ne plimbam cu ea pe la ţară. Când am avut bani am plecat în Germania după un motor. Asta se întâmpla în urmă cu patru ani, când mi-am achiziţionat o Yamaha model chopper cu o capacitate de 125 cmc. Este fabricată în 1997, este foarte comodă şi consumă puţin. A costat peste 1000 de euro, dar acum cred că este mult mai ieftină”, îşi aduce aminte acesta.

Chiar dacă nu este o motocicletă de viteză, Cosmin spune că îşi face treaba cu ea. Zilnic face naveta de la ţară, de la Dăneşti. „În această perioadă vin cu ea de ţară, de la 13 kilometri şi am renunţat la maşină pentru că motocicleta consumă mai puţin. Mie mi-a folosit să îmi cumpăr o motocicletă mică pentru a mă obişnui şi cu traficul”, mai menţionează  Cosmin.

Sigură în trafic

În cei patru ani singurele ieşiri cu motorul le-a făcut la Rânca şi la Tismana. Chiar dacă are prieteni motociclişti, nu a avut timp să iasă din judeţ. Spune că în trafic trebuie să fii foarte atent deoarece şoferii nu sunt obişnuiţi cu motocicliştii. „Trebuie să fii foarte atent pentru că nu sunt nici şoferii obişnuiţi cu noi şi nici noi cu şoferii. Şi noi avem tendinţa să ne strecurăm printre maşini, însă cu atenţie se poate merge. Pot să spun că este un model frumos care atrage privirile oamenilor, iar de când o am nu s-a stricat nimic la ea”, mai menţionează Cosmin.

VÂNZARE

Chiar dacă îi este foarte dragă, Cosmin spune că ar vrea să o vândă pentru a face rost de bani. „Mi-a plăcea să îmi cumpăr una mai mare, de peste 2.000 euro”, mai afirmă acesta.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: