IŞJ Gorj întârzie plata dascălilor implicaţi în proiecte europene

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj întârzie plata salariilor pentru profesorii care desfăşoară activităţi pe proiecte europene. De luni de zile cadrele didactice nu şi-au luat banii pentru proiectele pe care ISJ Gorj este beneficiar, iar pe unele proiecte la care este şi partener nu au fost făcute deloc plăţi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj este beneficiarul a două proiecte ce se derulează cu fonduri europene, respectiv „Învăţăm împreună” şi „Monitorizarea inserţiei profesionale a absolvenţilor IPT în vederea optimizării ofertei educaţionale”, care au o valoare de 1280092.50 lei şi 6328158.00 lei. În acestea sunt implicaţi zeci de profesori care desfăşoară diferite activităţi, dar care însă sunt plătiţi din an în paşti, în funcţie de modul în care reuşesc inspectorii să atragă banii. Ca de obicei, inspectorii dau vina pe legislaţia încâlcită. „Începând cu 1 ianuarie 2011 nu s-au mai făcut plăţi. Noi am depus documente pentru obţinerea prefinanţărilor în luna ianuarie 2011 la AMPOSDRU. Documentele sunt verificate şi urmează să se dea tranşa de bani pentru proiectul Învăţăm împreună”, spune Cristinel Gârdu, inspector de specialitate în cadrul instituţiei. Respectivul proiect este derulat în parteneriat cu Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu şi Casa Corpului Didactic şi are scopul de a dezvolta la nivelul municipiului a unei reţele de şcoli incluzive model care vor promova succesul şcolar, stima de sine, respectul pentru celalalt, toleranţa şi interculturalitatea, responsabilitatea pentru mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă.

Plăteşte Primăria Târgu Jiu

Pentru a le veni în ajutor partenerilor, Primăria Târgu Jiu a alocat în luna martie a acestui an bani pentru plata salariilor aferente lunii decembrie 2010 dascălilor de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Astfel, în şedinţa din 28 martie Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat alocarea sumei de 10.124 lei pentru dascălii Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”, ca partener în implementarea proiectului „Învăţăm împreună” pentru achitarea drepturilor salariale. De asemenea, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 12.540 lei Liceului de Muzică. În hotărârea respectivă se arată că „se aprobă alocarea sumelor, urmând ca ulterior să fie restituite bugetului la finele proiectului, pe baza rambursărilor efectuate de AMPOSDRU prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj”

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: