Sindicaliştii, mai speriaţi decât directorii de managementul privat

Vestea că Guvernul va apela la firme internaţionale pentru a recruta manageri pentru companiile de stat ce înregistrează pierderi a atras reacţii dure în rândul sindicaliştilor din judeţul Gorj. Fie că vorbim de sindicalişti din cadrul SNLO, fie din rândul complexurilor, toţi cred că un nou management ar amplifica blocajul financiar. Mai mult, sindicaliştii spun că s-ar opune total unei astfel de măsuri dacă s-ar ajunge la implementare. Cert este că acest lucru va figura în scrisoarea de intenţie pe care Guvernul o va semna cu Fondul Monetar Internaţional.

Sindicaliştii din minerit şi energie nu agreează ideea unei alte conduceri, fie ea şi străină. Fie că vorbim de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, fie că este vorba de Complexul Energetic Turceni sau Rovinari, părerea este una şi aceeaşi, nu poate fi vorba de un alt management. Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului „Energia Rovinari”, spune că nu crede într-o altă conducerea şi că nu va accepta o astfel de variantă în ruptul capului. „Sunt vorbe aruncate în vânt, cine va fi de acord cu aşa ceva, nimeni, în ceea ce mă priveşte nu acceptăm această variantă pentru că la Rovinari nu sunt probleme. Nu suntem monitorizaţi de FMI, suntem pe profit în plus un management privat nu va fi niciodată pe placul sindicaliştilor”, a declarat Constantin Mitrescu, liderul „Energia Rovinari”.

„Nu pot aduce ei pe cine vor”

Aceeaşi părere şi în rândul sindicaliştilor lui Eugen Iovan, liderul „Energia Turceni”. Acesta spune că o astfel de măsură ar ridica sindicatele în picioare. „Nimeni va fi în stare să facă mai mult pentru CE Turceni decât actuala conducere. Cu atât mai puţin nişte directori străini. Managerul trebuie să cunoască unitatea pe care o va conduce, nu pot aduce ei pe cine vor”, a precizat Eugen Iovan, liderul Sindicatului „Energia Rovinari”. Ceva mai rezervat în declaraţii a fost liderul Sindicatului Roşia, Vasile Bordei, care nu a precizat decât că nimeni nu va putea lua o astfel de decizie până ce sindicaliştii nu vor fi consultaţi. „Deocamdată sunt vorbe, rămâne să vedem dacă se concretizează”, a precizat acesta.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: