Joc dificil în deplasare pentru junioarele de la CSM

Junioarele III ale Clubului Sportiv Municipal din Târgu Jiu au avut un debut bun în acest prim sezon în care evoluează pentru echipa primăriei, reuşind o victorie pe teren propriu Fetele pregătite de Andrei Enache se vor deplasa în week-end la un club de tradiţie din Oltenia, urmând să joace duminică cu HCM Craiova.

Echipa de junioare a CSM Târgu Jiu se va deplasa în etapa a doua a sezonului la Craiova, pentru meciul cu echipa similară a HCM din Bănie, ştiut fiind faptul că clubul craiovean este unul cu tradiţie în handbal. După un debut spectaculos cu victorie, obţinut la doar o lună după ce echipa s-a format, fetele antrenate de Andrei Enache au o misiune mai dificilă duminică, când joacă la Craiova cu echipa HCM, formaţie care în prima etapă a stat.

După ce elevele sale au debutat cu o victorie în acest sezon, antrenorul Enache se declară optimist şi crede că echipa va creşte în valoare de la meci la meci: „Sunt convins că fetele vor creşte de la meci la meci şi că CSM Târgu Jiu va deveni o echipă puternică. Am pornit cu dreptul în acest proiect pe care îl aşteptam de mult timp. Am discutat cu mulţi oameni din Târgu Jiu şi toată lumea aştepta ca handbalul să reînvie chiar dacă au mai fost echipe şi unele performanţe la nivel de copii şi juniori. Cred că toată lumea îşi doreşte să vină în Sala Sporturilor care să fie din nou plină şi să se bucure cu toţii de victorii ale echipelor noastre”.  Antrenorul s-a bucurat după prima victorie a elevelor sale şi pentru fete dar şi pentru spectatorii numeroşi care au plecat acasă fericiţi: „Mă bucur mult pentru că la meciul nostru de debut am văzut foarte mulţi spectatori la sală la un meci de junioare. Şi mă bucur că au plecat bucuroşi acasă dar şi pentru fete pentru că au avut emoţii mari. Chiar înainte de meci au spus că nu au putut dormi şi nu au putut mânca de emoţii.  A fost foarte important acest prim succes al fetelor pentru că ştiu cât de mult şi-au dorit şi cât de mult au muncit. Şi cum pot fi mai frumoase victoriile din sport dacă nu când le obţii în ultimele secunde ale meciului. Eu cred că meritam o victorie mai clară pentru că am fost echipa mai valoroasă şi mai matură în joc”.

Victoria echipe de junioare în faţa mai experimentatei formaţii a CSS Drobeta Turnu Severin a surprins mai ales prin prisma faptului că echipa CSM este una nouă, lipsită deocamdată de omogenitate, cu foarte multe fete care nu au jucat până acum la acest nivel competiţional. Antrenorul Andrei Enache a preluat o parte dintre fetele care s-au antrenat în trecut la ACS Infinit Târgu Jiu şi lotul a fost completat cu eleve de la LPS Târgu Jiu şi alte handbaliste selecţionate pe perioada de vară.

Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: