Jocul dublu al lui Ruşeţ

Ion Ruşeţ. De la 8.00 la 16.00 consilier al directorului de resurse umane din CE Oltenia, Ion Răuţ. După program, lider sindical voluntar, că nu mai sunt bani la sindicate, ca urmare a unei decizii abuzive a lui Răuţ.

Ei bine, sindicalistul şi consilierul Ruşeţ îi acuză de manipulare ieftină pe cei care pun problema de această manieră. Susţine că şi alţi lideri sindicali sunt angajaţii CE Oltenia, ca inspectori sociali sau pe alte funcţii, ceea ce nu le afectează munca sindicală. Sigur, simplul fapt că omul are două joburi care se bat cap în cap nu ar fi o problemă, dacă s-ar strădui măcar să joace corect cu cei care l-au făcut mare şi care într-o vreme îl plăteau cu miliarde de lei vechi salariu pe an. Şi mă refer aici la membrii de sindicat, care i-au asigurat ani buni un trai foarte bun, nu decent.

Ruşeţ susţine însă că nu joacă dublu, iar dacă cineva susţine asta, să o demonstreze. E de-a dreptul amuzant. Îi putem da un exemplu pe zi. Să luăm ziua de ieri, în care ne-a oferit chiar două exemple de joc dublu. Primul ar fi acela că a contestat faptul că administraţia a lansat propunerea de a tăia transportul gratuit al angajaţilor CE Oltenia la şi de la serviciu. Mii de angajaţi fac naveta pe distanţe de 30km, 60 km sau chiar mai mult, iar a-i pune să îşi plătească transportul, după ce zeci de ani a fost asigurat de companie, ar fi o măsură de neacceptat. Mai mulţi lideri sindicali au confirmat că au fost propuneri în acest sens ale administraţiei, primarii susţin că au auzit acest zvon, conducerea CE Oltenia nu s-a grăbit să infirme. Au făcut-o doi sindicalişti care, vor - nu vor, sunt percepuţi ca trompete ale administraţiei: Ion Ruşeţ şi Constantin Creţan. Interesant este că în declaraţia de presă, Ruşeţ a încercat să fie şi puţin sindicalist, să spună că la o adică s-ar opune unei astfel de măsuri. Să fim serioşi, a încercat şi Nelu Roşca de la Roşiuţa să se dea sindicalist pe la televizor după ce a obţinut funcţii de la administraţie şi a fost zburat imediat. Ăştia nu se joacă, ori joci după cum cântă ei, ori te duci la altă masă.

Un al doilea exemplu de joc dublu făcut de Ruşeţ este legat de presupusele alegeri de la sindicatul Minerul din Rovinari. Administraţia i-a pus gând rău lui Golea, a comandat chiar o campanie de presă împotriva acestuia, inventează zilnic huiduieli împotriva acestuia prin cariere miniere, un personaj cam încet în exprimare anunţă că strânge semnături pentru demiterea lui Golea, un alt sindicalist de tip trompetă, Bălăceanu, spune că demisionează dintr-o funcţioară pe care oricum nu ştia nimeni că o avea în sindicatul respectiv. În fine, toate elementele unei campanii concertate, gândite, de înlăturare a lui Golea din fruntea sindicatului. Campanie la care Ruşeţ pune umărul, cu mesaje de genul: am vorbit cu domnul Golea, este dispus să facă alegeri, ar pierde numai câteva luni din mandat, ar fi un semnal pozitiv bla, bla. Şi dacă Golea ar accepta, ar urma rând pe rând alte campanii, împotriva altor lideri.

Administraţia din CE Oltenia a încercat să distrugă FNME de sus în jos, adică de la Condescu până la liderii de la nivelurile doi şi trei, care îl susţineau pe acesta. Au văzut că nu prea a ieşit treaba, aşa că încearcă invers. Iar faptul că Ruşeţ pune umărul la distrugerea sindicatului pe care se face să îl reprezintă este evident, ca şi scopul pe care îl urmăreşte. Să fie şef. Nu ştiu de ce nu se prinde că nu va mai avea peste ce să fie şef.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: