Juniorii de la Pandurii au pierdut finala mică

Juniorii B de la Pandurii şi Şcoala Gică Popescu au jucat aseară la Mogoşoaia pentru medaliile din finalele Campionatului Naţional. Craiovenii au trecut în semifinale de Pandurii şi au jucat finala cu Poli Timişoara iar gorjenii au luptat cu FC Argeş pentru medaliile de bronz. Deşi au avut un parcurs bun în serie şi în faza de zonă dar şi la semifinala de la Târgu Jiu, Pandurii nu au mai făcut faţă pe final cînd au fost învinşi în returul semifinalelor de SF Gică Popescu iar la finala mică de aseară de FC Argeş. În finala mare a întrecerii de la Mogoşoaia disputată aseară de la ora 20:00, juniorii de la Poli Timişoara au învins SF Gică Popescu cu scorul de 3-0. 
Juniorii B ai clublui Pandurii au pierdut meciul din finala mică a Campionatului Naţional de Juniori, scor 2-1 pentru FC Argeş. Pentru cei de la FC Argeş scorul a fost deschis în prima repriză de Grecu, după pauză Pandurii egalând prin Săulescu în minutul 60. Golul victoriei celor de la FC Argeş a fost înscris de Pufu în ultimul minut de joc, după ce Pandurii au dominat repriza a doua a meciului şi au şi înscris golul egalării. Jocul s-a disputat pe terenul doi al Complexului Sportiv de la Mogoşoaia în faţa a peste 100 de spectatori. La jocul juniorilor a asitat şi antrenorul lotului de 1992, Constantin Burchel, precum şi preşedintele CCA Aron Huzu şi alţi oficiali ai FRF. Din partea clubului Pandurii sunt prezenţi la meci secretarul general Daniel Băloi şi directorul sportiv Robert Bălăeţ. 

Băloi: „E o mândrie că am ajuns aici!”

Chiar dacă au pierdut şi finala mică, secretarul general Daniel Băloi a apreciat că juniorii clubului au avut un meci reuşit putând să obţină chiar o victorie. „A fost o seara deosebită pentru juniori de la Pandurii chiar dacă au pierdut. E de apreciat faptul că s-au calificat în premieră în careul de aşi la Campionatele Naţionale de juniori B. Copiii noştri au avut un parcurs foarte bun câştigând seria în care au jucat şi apoi grupa de la Salonta şi prin munca lor au ajuns să joace la Mogoşoaia cu medaliile de bronz pe masă. Din păcate, deşi am dominat 75 % din meciul cu CF Argeş, am pierdut nemeritat acest joc pe care în mod normal am fi mertat să-l câştigaăm . Am avut în repriza a doua cred că 4-5 ocazii de gol iar FC Argeş nici nu a contat ajungând o singură dată în suprafaţa noastră de joc în ultimul minut când au înscris golul.”
Oficialul a mai precizat că e o mândrie că juniorii clubului au ajuns în această fază a întrecerii şi speră ca exemplul lor să fie urmat mai departe: „E o mândrie că am ajuns aici iar juniorii de la Pandurii trebuie felicitaţi. Ei au aruncat o mănuşă conducerii clubului prin rezultatele pe care le-au obţinut în acest an. Iar acum este de datoria concuderii clubului să aibă grijă de acesastă grupă care mai are doi ani de juniorat. Lumea ne-a apreciat jocul şi mai ales saltul făcut de grupele de copii şi juniori de la Pandurii din ultimi ani. Poate că la anul această grupă de juniori îşi va lua revanşa şi va juca finala mare.”

Stelescu: „Puteam mai mult!”

Directorul centrului de copii şi juniori de la Pandurii, Mihai Stelescu, şi-a exprimat regretul că echipa nu a reuşit să ia măcar medalia de bronz şi şi-a exprimat speranţa ca pe viitor această grupă săaibă rezultate mai bune: „Ne pare rău că nu am câştigat pentru că puteam mai mult. Dar suntem mulţumiţi de copii şi de ceaea ce au realizat până acum. Şansa nu a fost de partea noastră azi pentru că am luat gol în ultimul minut altfel intram la lovituri de departajare. Chiar dacă suntem începători în ceea ce priveşte grupele de juniori am făcut o figură bună în acest an. Sper ca rezultatele obţinute de grupele de 90 şi 92 să motiveze pe viitor şi grupele celelalte iar noi să încercăm cu această grupă de 92 să obţinem chiar locul I. Copii sunt trişti şi au plâns după meci în cabină şi pe teren şi regretă că nu s-au concentrat mai mult la anumite faze şi au luat goluri cu uşurinţă dar i-am încurajat să meargă mai departe pentru că mai au încă doi ani de juniorat. Peste doi ani putem lua şi locul I la juniori A. La anul vor juca cu alţii mai mari decât ei, de 1991, dar peste doi ani vom încerca să ajungem mai sus în finală.”
Juniorii de la Pandurii Târgu Jiu s-au calificat în semifinale după ce au câştigat turneul de zonă de la Salonta, acolo unde au învins în grupă pe FCM Bacău cu 2-1 și Oțelul Galați cu 3-0, iar în finala turneului au dispus de echipa gazdă, Liberty Salonta, cu scorul de 1-0. În semifinalele programate la Târgu Jiu şi Craiova, juniorii B de la Pandurii au jucat o dublă manșă cu cei de la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, craiovenii calificându-se în finala mare doar după executarea loviturilor de departajare, fiecare echipă câștigând pe teren propriu cu scorul de 3-1.




Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: