Keinus Bunga spune de ce a părăsit Pandurii

Belgianul Keinus Bunga, unul dintre cei patru jucători străini care au părăsit deja echipa Pandurii, spune că a plecat pentru că i s-au promis bani şi nu a primit nici un salariu. Deşi antrenorul Călin Cojocaru susţine că jucătorii străini au venit pentru a evolua în Liga 2 şi nu pentru bani, declaraţiile jucătorilor şi acţiunile pe care aceştia le au la FRF şi  FIFA îl contrazic.

Sosit vara trecută, din Liga 3 a fotbalului din Luxemburg, în eșalonul secund din România, la Pandurii Târgu Jiu, belgianul Keinus Bunga N’Kala era convins că a făcut alegerea perfectă. Aventura mijlocașului s-a dovedit a fi un adevărat calvar: n-a primit niciun salariu și au fost zile în care n-a avut ce mânca. Singura consolare a fost faptul că a fost utilizat constant de antrenorul Călin Cojocaru.

Belgianul a bifat 19 partide în Liga 2, dintre care 13 ca titular, dar după eșecul drastic de la Recea, scor 0-5 pe 3 aprilie, a decis să părăsească România și să se întoarcă acasă. De altfel, Keinus Bunga luase în calcul, din cauza restanțelor, să nu mai vină în iarnă la reunirea lotului. A fost convins în cele din urmă de impresarul său, care l-a ademenit cu banii pe care Pandurii urma să-i încaseze de la membrii-asociați. Pandurii a câștigat procesul, doar că jucătorul tot n-a primit vreun salariu şi nici un angajat de la club nu a primit încă nici un ban.

Într-un interviu acordat pentru liga2.ro, belgianul Keinus Bunga a vorbit despre aventura sa la Pandurii. „Impresarul meu mi-a zis despre această posibilitate și am zis că e un pas înainte în cariera mea, fiindcă merg într-o țară cu fotbal mai bun, doar că la început nu mi s-a spus despre problemele financiare de la Pandurii”, a spus Bunga despre venirea sa la Târgu Jiu, explicând pentru sursa citată că nu a mai rezistat la Pandurii: „Nu am mai rezistat. Aveam o echipă bună, dar un club fără bani nu are viitor. Am revenit în iarnă fiindcă mi-au promis că îmi dau banii în martie”. Jucătorul a mai precizat că nu a primit nici un salariu de când a venit la Pandurii, în luna august a anului 2020, la fel ca acesta fiind însă toţi jucătorii. Ceea ce spune Bunga îl contrazice însă pe antrenorul Călin Cojocaru care a explicat de mai multe ori că jucătorii de la echipă au venit să joace la Pandurii fără pretenţii financiare.

Vizualizări: 668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: