Legea minelor, motiv de dispută între parlamentarii gorjeni

Deputatul Dan Ilie Morega a declarat ieri că este supărat pe doi dintre parlamentarii de Gorj pentru că nu l-au susţinut atunci când a venit vorba despre votarea unei modificări la Legea Minelor. Este vorba despre Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Deputatul Cosmin Popescu a explicat faptul că propunerea lui Morega primise deja aviz negativ de la Guvern şi nu era cale de întoarcere, dar este interesat de promovarea unui act normativ în acest sens.

Dan Ilie Morega susţine că nu a avut sprijinul deputaţilor de Gorj, Severus Militaru şi Cosmin Popescu în propunerea de modificare a Legii Minelor, prin care urmărea despăgubirea persoanelor ale căror terenuri au fost afectate de exploatările miniere. Întreaga valoare alocată despăgubirilor se ridică la un milion de euro, susţine deputatul independent. „Ce este un milion de euro pentru ei? Pentru oamenii ăştia sunt bani şi au mare nevoie de ei. Am propus de nenumărate ori modificarea Legii Minelor şi nu a trecut, iar printre cei care au votat împotriva acesteia au fost chiar doi deputaţi de Gorj, Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Păi de la Motru până dincolo de Cătunele este doar zonă minieră, iar ei nu au vrut să voteze pentru despăgubirea oamenilor. Au luat cărbunele şi au lăsat pământul cu fundul în sus, ca să-i spun aşa. Nici redarea în circuitul agricol nu a fost făcută”, spune Morega.

Cosmin Popescu explică faptul că nu a votat pentru despăgubiri deoarece propunerea lui Morega nu ar fi avut nicio şansă să treacă. În cazul în care  va propune elaborarea unui act normativ în acest sens, va avea susţinerea sa. „Proiectul a fost respins de către Guvern. Avea viz negativ de la ei, nu face obiectul modificării legii minelor, ci face obiectul unui alt act normativ. Dacă vrea să promoveze act normativ îi stau la dispoziţie şi putem să-l promovăm împreună, dar prin modificarea legii minelor nu se putea adopta un asemenea act normativ şi am respectat decizia Guvernului, care a fost negativă”, susţine deputatul Cosmin Popescu.

Morega susţine că va propune şi elaborarea unui act normativ sub formă de proiect de lege, care să prevadă despăgubirea gorjenilor ale căror terenuri afectate de exploatările miniere.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: