Liberalul Frăţilescu, în locul lui Remetea de la ALDE

Orașul Tismana nu va avea viceprimar prea curând, anunță primarul Marian Slivilescu. Edilul a explicat că procedurile vor mai dura cel puțin câteva săptămâni. Viceprimarul va fi ori de la ALDE, ori de la PNL. Cel vehiculat cu șase reale la acest post este consilierul liberal Dragoș Frățilescu.

Orașul Tismana a rămas fără viceprimar după ce Petre Remetea, susținut de ALDE, și-a dat demisia din funcție, preferând să se implice mai mult în afacerile sale. A rămas totuși consilier local la Tismana. Primarul Marian Slivilescu, susținut de PSD, nu are majoritate în Consiliul Local și este nevoit să susțină un consilier de la alt partid pentru a crea o majoritate. Sunt două variante pentru postul de viceprimar, ca PSD să susțină un candidat la PNL sau un candidat al ALDE. Cel care ar fi preferat este liberalul Dragoș Frățilescu, dar la fel de bine ar putea fi interesați și Florin Neamțu sau Constantin Frățilescu, consilieri locali ALDE.
Marian Slivilescu spune că este dispus la orice majoritate, dar că urmează să discute și cu șefii partidului despre acest aspect. "Va fi un viceprimar de la ALDE sau grupul PNL. Noi de la PSD nu putem pune viceprimar. Suntem numai 5 și ar rezulta o echipă primar-viceprimar care nu ar avea susţinere suficientă în Consiliul Local. Mi s-a întâmplat să nu vină consilierii la ședințele de îndată, extraordinare dacă nu fac parte dintr-un grup care să impună politic așa ceva. N-aș vrea să ajung să mă rog de consilieri să vină", a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.
Primarul a spus inițial că după alegerile parlamentare va fi ales viceprimarul. Nu mai este atât de sigur că se va putea până de sărbătorile de iarnă. "Avem ședința de Consiliu Local pe 22 decembrie. Atunci voi consulta consilierii cu privire la data ședinței de alegere a viceprimarului. Cred că sărbătorile ne prind fără viceprimar. Nu mai avem când. Numai dacă nu este până atunci vreo propunere din partea vreunui grup de consilieri pentru alegerea viceprimarului", a mai spus primarul din Tismana.

Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: