LICITAŢIE: Bătaie pe mâncarea minerilor din Motru şi Mehedinţi

Hrana caldă asigurată de ani buni minerilor de firmele Cazare Cantine din Motru şi Rovinari a devenit istorie. La licitaţia organizată ieri a fost concurenţă din partea firmelor oamenilor de afaceri Nicu Sarcină şi Dumitru Brăilă, care au venit cu preţuri mai bune. Cei care au pierdut susţin că vor contesta. Câştigătorii licitaţiei vor fi desemnaţi în următoarele zile. Circa 150 de salariaţi care au lucrează de zeci de ani la cele două cantine îşi vor pierde locurile de muncă.

La licitaţie au participat Cazare-Cantine Rovinari, Cantina Motru, Succes Nic Com şi firma reprezentată de Dumitru Brăilă, patronul de la Hotel „Brâncuşi“.

Preţuri şi contestaţii

Preţul cel mai mic a fost oferit de Dumitru Brăilă, spune Gabriel Popescu, liderul de sindicat de la Cantina Rovinari. „Nu mi se pare că a avut o ofertă fundamentată. Cum pot să fie 2700 de calorii în şase lei? Nu, el a zis, eu fac cu şase lei. Nimic fundamentat. A venit cu 6 lei alimentele şi 1,5 pentru regie“, a declarat Popescu.

Popescu mai spune că oferta Cantinei din Rovinari este una corectă. A propus 8,5 lei pentru alimente şi 2,5 regie. „Noi avem un dosar complet. Ei au extras din caietul de sarcini. Noi avem CV-urile oamenilor, putem da o masă cu 2700 de calorii, aşa cum se cere, am respectat toate cerinţele“, a spus acesta.

Şase lei, prea puţin şi pentru un câine

Şi Alexandru Ciorecan de la Cantina Motru a respectat toate cerinţele, după cum spune. Acesta propune 8 lei pentru alimente şi 4,9 regie. „Nici la câini nu dai de mâncare cu şase lei. Şi are regie 1,5 lei. Nu acoperi nici jumătate din salariile celor care muncesc. Eu am activitate şi am personal calificat. Am şi am avut un singur interes: să fie bună mâncarea şi lumea să fie mulţumită. Eu am tot ce-mi trebuie. Eu termin contractul pe 16 aprilie, dacă de pe 17 vin alţii unde pun masa? O să contest“, a declarat Alexandru Ciorecan, acesta bănuind că în final se va ajunge la tichete de masă.  La licitaţie a participat şi firma lui Sarcină, cu un preţ de 9 lei pe alimente şi 1,6 regie.

Ce spune Brăilă

Contactat telefonic, omul de afaceri Dumitru Brăilă a declarat că nici vorbă să fi mers cu o ofertă de 6 lei. A licitat pentru masa în două locaţii, sediul administrativ din Motru, cu un preţ total de 11,5 lei, iar pentru Sucursala Divizia Minieră- Târgu Jiu 9,5 lei. „Nici vorbă de şase lei, ce preţ e acela? Eu am mers doar pentru două locaţii, sediul administrativ Motru şi Târgu Jiu. Preţurile cele mai mari le-au avut cei de la cantine. Motru a avut 13 lei, preţ total. Sarcină a depus ofertă pentru tot pachetul, cred că cu 12 lei. Nu am fost eu la licitaţie, ci un reprezentant de la firmă“, a declarat omul de afaceri, care a adăugat că la acest moment la restaurantul său se serveşte meniul zilei cu 10 lei.

CÂŞTIGĂTORI

Cei prezenţi la licitaţie au fost anunţaţi că în câteva zile va fi desemnat câştigătorul, dar aseară, pe surse, erau vehiculate firmele lui Brăilă şi Sarcină.

CONCEDIERI

Marea problemă o reprezintă cei 88 de salariaţi de la Cantina Rovinari, care de azi sunt în şomaj. Unica şansă este câştigarea licitaţiei de distribuţie a alimentaţiei de protecţie. Pe de altă parte, concediaţi vor fi şi cei de la Cantina Motru, în cazul în care de pe 17 aprilie nu ar mai pune masa minerilor.

OFERTĂ

Liderul Gabriel Popescu afirmă că un număr de cinci firme au cumpărat caietul de sarcini, dar cea reprezentată de patronul televiziuni TV Sud Ionuţ Răitaru nu a mai participat la licitaţie. În replică, Răitaru menţionează că nu a cumpărat caietul de sarcini şi nici nu a avut în intenţie participarea la licitaţie.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: