Licitaţie pentru eradicarea bolilor la animale

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj va încheia un contract de prestări servicii pentru 14 circumscripţii sanitar veterinare din judeţul Gorj. Cabinetele care vor presta servicii de supraveghere, control şi eradicare a bolilor la animale va putea câştiga un contract de peste 1.500.000 lei în urma licitaţiei programate în luna mai.

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj pune la bătaie 1.658.988 lei pentru contractarea unor parteneri ce vor presta servicii sanitar-veterinare în 14 circumscripţii din judeţ. Mai exact, este vorba despre un acord - cadru de servicii de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor şi a mişcării acestora, precum şi de corectare a eventualelor erori sau neconformităţi generate de nerespectarea termenelor de înregistrare sau de greşeli de înregistrare.

Acordul-cadru va fi încheiat pentru circumscripţiile sanitar-veterinare de asistenţă din Albeni, Arcani, Bărbăteşti, Bengeşti-Ciocadia, Bustuchin, Căpreni, Cătunele, Ciuperceni, Godineşti, Hurezani, Negomir, Plopşoru, Ţicleni şi Turcineşti. „Este vorba despre 14 circumscripţii pentru care nu avem încheiate contracte pentru serviciile respective şi care s-au eliberat din diferite motive, precum pensionarea medicilor. Aşa că anumite cabinete veterinare vor executa anumite activităţi suportate de la bugetul de stat pe raza comunelor respective. Se vor recolta probe de sânge de la ovine, cabaline, caprine, se vor identifica şi înregistra respectivele specii de animale”, spune Mircea Moldovan, director adjunct al Direcţiei Sanitar - Veterinare Gorj.

10 mai, data limită pentru depunerea ofertelor

Acordul cadru se va relua după o perioadă de patru ani, în funcţie de alocaţiile bugetare. La licitaţie pot participa cabinete de liberă practică. De asemenea, un ofertant poate să se înscrie în cadrul procedurii pentru mai multe loturi. Câştigător va fi desemnat cel care prezintă preţul cel mai scăzut, numai în condiţiile în care îndeplineşte şi criteriile impuse de autoritatea contractantă prin caietul de sarcini. „Nu este obligatoriu ca agenţii economici care participă la licitaţie să aibă cabinete veterinare în localităţile respective”, menţionează Mircea Moldovan. Data limită pentru primirea ofertelor sau cererilor de participare este 10 mai 2011.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: