Licitaţie pentru modernizarea drumului din Urdari

Modernizarea drumurilor comunale şi săteşti din comuna Urdari a fost scoasă la licitaţie. Este vorba despre aproape 3 kilometri de drum ce vor fi asfaltaţi cu bani de la Banca Mondială, atraşi de Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, condus de Marcel Hoară. De asemenea, conform acordului, consiliul local va suporta 8% din investiţie,  iar cetăţenii 2%.

Agenţia Română pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale va organiza licitaţia pentru lucrările de modernizare a drumurilor comunale şi săteşti din Urdari.

Valoarea lucrărilor ce vor demara imediat după ce va fi stabilită firma câştigătoare se ridică la 1.049.711 lei. „Este vorba despre un traseu în lungime de 2,550 m şi cu o lăţime a părţii carosabile de 4 m, care se ridică la valoarea de peste 1.000.000 lei. Sunt situate în satul Hotăroasa şi în Urdari. Am vorbit cu domnul Hoară şi mi-a spus că se va organiza licitaţia pentru a începe lucrările la drum. Noi am făcut din 2008 demersuri pentru a moderniza aceste drumuri care sunt într-o stare foarte proastă”, spune primarul din Urdari, Mihai Calotă.

Tot acesta mai menţionează că primăria va suporta 8% din valoarea proiectului, adică 100.000 lei, iar cetăţenii vor achita 2%, adică 30.000 lei. Firmele de construcţii pot să depună ofertele până la data de 2 iunie 2011. Aceasta nu este singura localitate unde se vor reabilita drumurile cu sprijinul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Zonelor Industriale. Reabilitări se vor mai face în localităţile Albeni şi Slivileşti. Pentru drumul comunal din Slivileşti valoarea proiectului  este de 1.582.360 lei, iar cea a proiectului de asfaltare drumuri în comuna Albeni este de 1.595.800 lei.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: