Lider de sindicat: Sper să se organizeze proteste de amploare

„Sper ca federațiilor din CE Oltenia să organizeze proteste de amploare împotriva acestei program de închidere a grupurilor energetice pe cărbune”. Îndemnul vine de la sindicalistul Manu Tomescu. El a transmis că doar așa s-ar putea salva compania și locurile de muncă ale minerilor și energeticienilor, dar și a altor mii de oameni din Oltenia.

 

Asta, bineînțeles, în ciuda faptului că planul de restructurare pe care îl urmează compania nu poate fi modificat. Acesta prevede ca, peste șase ani, în companie să mai lucreze circa 2.600 de salariați. În prezent, sunt de șase ori mai mulți.

 

“Acum cred că este clar pentru toată lumea de ce ne-am luptat cu atâta înverșunare pentru recunoașterea condițiilor de muncă prin Legea nr.197/2021. Pentru că, dacă astăzi nu am fi avut această lege, din Complexul Energetic Oltenia ar fi fost disponibilizați/concediați mii de oameni, exact ca la Termocentrala Mintia și celelalte termocentrale din țară, care au fost închise, și în care oamenii au rămas șomeri, fără grupe de muncă plătite de angajator, și fără condiții de pensionare până la vârste de peste 60 de ani.

 

Acum, Legea nr.197/2021 este privită de toată lumea, în frunte cu politicienii, ca pe un colac de salvare, ca pe o protecție socială, deși am fost foarte puțini cei care am crezut și ne-am luptat cu adevărat, până la capăt, pentru recunoașterea acestui drept ce ni se cuvine. Sper ca măcar acum șefii sindicatelor și federațiilor din CE Oltenia să organizeze proteste de amploare împotriva acestei program de închidere a grupurilor energetice pe cărbune, pentru că asta nu înseamnă altceva decât sărăcie, prin pierderea a mii de locuri de muncă din acest județ și din întreaga regiune a Olteniei”, a spus sindicalistul Manu Tomescu.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: