Lider PSD: Puteam să facem majoritate fără ALDE

Alianţa între PSD şi ALDE scârţâie tot mai tare pe zi ce trece. Social-democratul Gabriel Giorgi aruncă bomba. Susţine că PSD ar fi obţinut majoritatea în Consiliul Local şi la Primăria Târgu Jiu fără sprijinul celor de la ALDE. Consideră că liderul ALDE, Ion Iordache, urmăreşte acum un post de viceprimar la municipiu, lucru care nu este prevăzut în protocolul dintre cele două partide.

Gabriel Giorgi a explicat, la Radio Infinit, că ALDE şi-ar dori un post de viceprimar, dar nu-l va primi. Spune că PSD s-a ţinut de protocol şi a dat celor de la ALDE un loc de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, chiar dacă nu ar fi avut nevoie de voturile consilierilor din tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Urmăreşte să negociem un post de viceprimar la Târgu Jiu. Nu a fost aşa ceva în protocol! Ştiţi bine că PSD, la nivel de Consiliu Judeţean şi Primăria Târgu Jiu, putea să-şi facă majoritatea fără ALDE şi s-a ţinut de protocol. Cel puţin, la Consiliul Judeţean, ALDE are un vicepreşedinte. I s-a dat prerogative de vicepreşedinte cu drepturi depline. Nu l-au ţinut doar pe scaun aşa doar de poză. PSD şi-a respectat întru totul protocolul cu ALDE”, a fost declaraţia lui Gabriel Giorgi.

Acesta a comentat şi dorinţa lui Ion Iordache de a candida din partea PSD la alegerile parlamentare de acum doi ani. S-a înţeles doar cu Ion Călinoiu, nu şi cu restul partidului. Aşa a pierdut şansa de a se regăsi pe lista candidaţilor. „Din ce a ajuns la noi, muritorii de rând din PSD, este că domnul Iordache a negociat cu domnul Ion Călinoiu, la acea vreme să i se asigure un post eligibil pe lista de la parlamentare, fapt cu care restul partidului nu a fost de acord. Probabil că şi de aici este supărarea”, a fost părerea lui Giorgi.

Şi la nivel naţional, ALDE a avut de câştigat de pe urma celor de la PSD, a adăugat social-democratul Gabriel Giorgi: „ALDE este la guvernare pentru că a tras PSD să prindă acel 5%. Ştie toată lumea că dacă PSD nu se chinuia, ALDE nu intra. ALDE este în Parlament datorită PSD şi nu trebuie să-şi atribuie mai multe merite decât au. Domnul Iordache, probabil, că atunci era supărat că nu i-a dat PSD un post la parlamentare”.

Vizualizări: 1,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: