Liderul Forţei Civice face plângere penală împotriva CNADNR

Liderul Partidului Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, a anunţat că va face acţiune în justiţie împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru a obliga autorităţile să investigheze eventualele fapte penale săvârşite pe parcursul lucrărilor la DN 66, dar şi să oblige compania de drumuri să răspundă la întrebările puse de formaţiunea politică.

Lucrările la drumul de la Sadu au început în 2007, dar ungurii au luat banii fără să şi lucreze. Ulterior, după venirea PSD la guvernare, liderii locali au anunţat că rezolvă problema drumului. Şi în ziua de azi, la doi ani de la preluarea frâielor judeţului şi a ţării, drumul Bumbeşti Jiu- Rovinari e tot praf.

Liderul Partidului Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, a scris acum câteva săptămâni premierului Victor Ponta, ministrului Transporturilor, Dan Șova, directorului general al CNADNR, Narcis Neaga, și prefectului de Gorj, Alin Văcaru, o scrisoare prin care condamna situația dezastruoasă în care se află porțiunea de drum Rovinari – Bumbești Jiu. De asemenea, a solicitat, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii publice, documente şi date financiare. Liderul FC, Ion Săvoiu, a cerut CNADNR să comunice contractul semnat, în 2007, de CNADNR cu VEGYEPSZER INTERNATIONAL LTD, actele prin care s-a reziliat contractul cu firma ungurească, contractul semnat cu asocierea COMSA SAU și CORPORATE MANAGEMENT SRL, dar şi graficul de lucrări convenit inițial cu actualii constructori. La toate aceste întrebări, CNADNR a mimat un răspuns la întrebarea privind suma pe care a primit-o firma din Ungaria.

Întrebări fără răspuns

Mai mult, Săvoiu a cerut şi toate acordurile de subcontractare ce ţin de reabilitarea DN 66, pe porțiunea Rovinari – Bumbești Jiu, dar şi contractul de consultanță încheiat cu HYDER CONSULTING LTD. Preşedintele FC s-a interesat şi de banii plătiţi către actualii constructori, dar şi condiţiile în care finanțează Banca Europeană de Investiții aceste lucrări. A primit nimic. Drept urmare, Săvoiu a hotărât să facă o plângere penală. „Având în vedere impactul nefast pe care tergiversarea modernizării D.N. 66 îl are asupra bunei desfășurări a vieții socio-economice de la nivelul județului Gorj, precum și modul iresponsabil în care autoritățile centrale și județene continuă să trateze acest drum, conducerea Partidului Forța Civică – filiala Gorj urmează a se adresa organelor de justiție, atât pentru a obliga CNADNR să facă publice documentele și informațiile solicitate, cât și pentru investigarea şi sancționarea eventualelor fapte de natură penală săvârșite pe  parcursul așa-zisei modernizări a DN 66“, transmite Ion Săvoiu, preşedintele Forţei Civice Gorj.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: