Lucrări pe drumul dintre Logrești și Bustuchin, rupt de alunecări

Drumul Județean 675C care face legătura între localitățile Logrești și Bustuchin și care a fost afectat în urmă cu câteva luni de o alunecare de teren masivă este în plină reconstrucție. Compania OMV Petrom reface porțiunea de drum distrusă, fiind unul din factorii care au dus la această alunecare de teren. Autoritățile locale din Logrești speră ca în curând drumul să fie reabilitat și să se reia circulația, măcar pe o bandă.

Drumul Județean Logrești-Bustuchin este în continuare impracticabil însă partea bună a lucrurilor este aceea că firma OMV Petrom lucrează de zor la el. Compania a bătut deja pilonii de consolidare, urmând acum să facă terasamentul ca mai apoi să toarne asfaltul. Primarul comunei Logrești, Ion Băluță, a declarat că reprezentanții OMV Petrom sunt la datorie. ”OMV Petrom lucrează la el, îl repară, forezele au plecat, au bătut pilonii și la consolidarea drumului și al casei. Așteptăm în cel mai scurt timp să-l redea pe o singură bandă, un singur sens de mers. Au bătut pilonii de consolidare, două rânduri de piloni bătuți, un rând pentru consolidarea drumului și un rând pentru consolidarea casei. Au bătut piloni ca să consolideze, să elimine riscul. După ce fac terasamentul, toarnă asfalt pe o lungime de 50 de metri”, a spus Ion Băluță, primarul din Logrești.
Inițial, atât autoritățile cât și reprezentanții companiei au spus că termină drumul până în Paști, însă situația de la fața locului arată clar că mai este de muncă. ”Au zis că termină până la Paști inițial, dar nu s-au încadrat în termen pentru că nici timpul nu le-a permis, a plouat continuu, după ce au bătut pilonii au rămas împotmoliţi acolo, abia acum a mai permis vremea să facă lucrări”, a spus primarul din Logreși. DJ675C este drum județean însă OMV Petrom s-a obligat să-l reconstruiască pentru că ei îl tranzitează cel mai mult, iar gabaritul mașinilor este clar una din cauzele care au dus la producerea alunecării de teren.

Galerie foto




Vizualizări: 761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: