Maioreanu coordonează grupul de lucru pentru strategia energetică

Ministerul Energiei a înființat un grup de lucru care va actualiza, până la mijlocul lunii octombrie, proiectul Strategiei Energetice a României pentru perioada 2017-2030, urmând ca documentul să conțină și o listă cu investițiile prioritare din sector. Grupul energetic nou de la Rovinari este prins în această strategie alături de grupurile noi de la Cernavodă.

Ministerul Energiei și-a propus actualizarea proiectului în concordanță cu programul de guvernare, iar la finele lunii iulie ministrul de resort, Toma Petcu, a emis un ordin de constituire a unui grup de lucru în acest sens. „Din acest grup de lucru fac parte cei trei secretari de stat din minister, precum și reprezentanți ai ANRE, ANRM, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, cele două complexuri energetice, Transelectrica, Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, precum și Academia Română. Prima întâlnire a grupului de lucru a avut loc joi, 31 august”, a precizat Maioreanu, care este și coordonatorul grupului de lucru.

Maioreanu a susținut că România poate să ducă la îndeplinire condițiile asumate în fața Uniunii Europene prin mixul energetic propriu. „Noul proiect de strategie se va baza pe aceste obiective: securitate energetică, îmbunătățirea eficienței energetice, investiții, protecția mediului. Trebuie să prioritizăm ce ne propunem ca investiții și va exista o listă de obiective de investiții foarte importante. Spre exemplu, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarnița și grupul nou de 600 de MW de la Rovinari - cu siguranță aceste obiective de interes național se vor regăsi în strategia energetică, mergând cu analiza până la identificarea clară a surselor de finanțare”, a spus Maioreanu.

Totodată, strategia va ține cont de programele de investiții ale fiecărei companii în parte. Investițiile necesare în sectorul energetic românesc se ridicau la 1,5 - 2 miliarde de euro pe an, potrivit acelorași date preliminare.

Vizualizări: 2,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: