Mare nedeie ciobănească la stâna de pe Transalpina

O mare sărbătoare a muzicii populare românești va fi organizată spre sfârșitul acestei luni pe Transalpina, organizatori fiind familia de ciobani care și-a transformat stâna din vârful muntelui în loc de popas pentru turiști.

Mărioara Babu nu a anunţat nimic oficial până acum, dar o prietenă de-a sa a postat pe contul acesteia de Facebook informaţii despre nedeia ce ar urma să aibă loc pe 22 iulie. „Va fi o nedeie, da. Acum punem la punct ultimele detalii şi în câteva zile facem totul oficial. Veți vedea muzică și de la noi din Gorj, și de la Sibiu, din Valea Jiului. Vrem să fie reprezentate toate zonele cât mai bine”, ne-a confirmat băciţa de pe Transalpina.

Muzica populară de calitate va completa la fix celebrul tocan făcut la ceaun de Mărioara Babu, care toată vara primeşte în vizită mari voci ale scenei româneşti. Ultimul oaspete de seamă al stânei de pe muntele Ștefanu a fost Olguţa Berbec, artista fotografiindu-se alături de Mărioara Babu așa cum o fac de-a lungul verii vedetele, dar și turiștii care vin aici pentru o mămăligă și o mâncare bună.

Nedeia pusă la cale de familia Babu are loc cu câteva zile înainte ca la Rânca să se desfăşoare o nouă ediţie a Transalpina Rock Festival, la care vor participa, printre alţii, Cristi Minculescu, Dave Evans, Bucovina şi Celelalte Cuvinte.

Vizualizări: 5,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: