Mischie află sentinţa dată Înalta Curte, de Dragobete
Zile extrem de tensionate pentru fostul şef al PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean, după ce instanţa supremă a decis ca pe 24 februarie să pronunţe sentinţa de care depinde libertatea sa. Decizia a fost luată după cinci termene, dar la cel din 24 februarie este posibilă o amânare a verdictului, Mischie mai trecând prin astfel de emoţii la Judecătoria Deva, unde magistraţii au avut nevoie de trei amânări pentru a da o sentinţă.
Dosarul lui Mischie a ajuns la Înalta Curte după ce Curtea de Apel Timişoara a menţinut anul trecut verdictul pe care un complet al Tribunalului Gorj l-a pronunţat pe 12 iulie 2007, verdict prin care fostul politician a fost condamnat la 4 ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri de 440.000 de lei. Banii i-ar reveni afaceristului Clement Mocanu, cel care l-a şi denunţat la DNA. Despăgubirile au fost micşorate la Timişoara, Curtea de Apel evaluând volumul acestora la 325.000 de lei. Ambele instanţe au dispus, în schimb, plata cheltuielilor judiciare suportate de stat la 67.000 de lei, Înalta Curte fiind cea care va dispune acum în baza probelor de la dosar.
Mischie este acuzat că i-ar fi facilitat firmei lui Mocanu, ARC SA, lucrări în minerit în schimbul modernizării caselor pe care fostul baron de Gorj le deţine la Târgu-Jiu, Godineşti, Runcu şi Bucureşti.
Clement Mocanu a făcut autodenunţul la DNA într-un moment în care fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj părea a fi un politician de neclintit. Mischie mai are pe rol şi alte procese penale, aflate şi ele aproape de pronunţarea unei sentinţe definitive, într-unul singur, cel al armei pe care a adus-o din Elveţia şi nu a declarat-o la vamă, primind deja o condamnare la un an cu suspendare.