Diaconescu l-a minţit şi pe procurorul Marius Iacob

Marius Iacob,  procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost lăsat cu ochii în soare de către fostul procuror Ion Diaconescu. Iacob îl aştepta la audieri, iar procurorul aflat acum la pensie era la plimbare prin centrul oraşului. Nimic de condamnat, numai că anunţase că nu poate răspunde întrebărilor despre dosarul în care a fost condamnat Marcel Ţundrea pentru că este la Timişoara.

Audierea lui Diaconescu a fost programată pentru ieri de dimineaţă, însă audierea a fost reprogramată pentru vineri pe motiv că Ion Diaconescu este la Timişoara. „Suntem la poliţie şi discutăm aici cu mai multe persoane. Domnul Diaconescu este plecat la Timişoara şi revine vineri“, a declarat procurorul Marius Iacob.

„Am făcut o cercetare corectă“

Nici pe departe nu a fost aşa, pentru că Diaconescu a fost văzut de jurnalişti în jurul prânzului, în plin centru Târgu-Jiului, chiar în apropiere de sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Urmărit de ziarişti, Diaconescu a răspuns întrebărilor adresate. „Am fost invitat la audieri, dar am fost la Timişoara. Sunt chemat pentru cercetări. Nu-mi este teamă de audieri pentru că nu am de ce“, declară Diaconescu.

Mai mult decât atât, Diaconescu nu ştie de ce Marius Iacob a redeschis acest caz. Plus că acesta spune că dacă a fost comisă o nedreptate vinovaţi sunt judecătorii, nu el. „Eu cred că am făcut o cercetare corectă. Opinia majoritară este în sensul vinovăţiei lui. Nu am de unde să ştiu nimic de Avram. Atunci l-am audiat şi pe Avram, dar nu a ridicat probleme pentru că nu a avut semne de violenţă pe el. Întrebaţi judecătorii că nu eu l-am găsit vinovat. Câtă vreme judecătorii l-au condamnat eu nu am nicio vină“, a spus acesta. „Nu ştiu de ce s-a redeschis ancheta şi nu ştiu ce face domnul Iacob. M-au chemat la audieri dar nu ştiu ce vrea să facă. Aştept să văd ce întrebări mi se vor pune”, spune Diaconescu

Iacob: „Această eroare judiciară o va plăti statul“

După audierile din această săptămână, Marius Iacob a tras şi câteva concluzii în această cauză. „S-au făcut multe greşeli în ancheta din 1992 şi sunt probe suficiente împotriva lui Avram. Din nefericire, el nici măcar nu a fost inclus în cercul suspecţilor de la acea vreme sau până în 2007, când a intervenit prescripţia. S-a lucrat cu patimă şi s-au axat pe Ţundrea, şi nu au fost interesaţi decât să facă probe împotriva lui şi nu i-au verificat apărările. Această eroare judiciară o va plăti statul, dacă fiica lui Ţundrea dă statul în judecată. E cea mai gravă eroare judiciară. Sunt şi anchetatorii în culpă gravă“, a încheiat Marius Iacob.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: