Moşul „all inclusive”: brad, ghetuţe şi toate cadourile visate!

Le-am găsit la fereastră, îl aşteptau cu mare nerăbdare pe Moş Crăciun, pesemne că părinţii le spuseră că va veni moşul şi la ele. De îndată ce şi-au primit cadourile, cele mici, pline de entuziasm au început să cotrobăiască prin plasele primite în dar de la oamenii cu suflet, cititori ai ziarului Pandurul. Moşul a ajuns ieri la cele cinci surori din Motru, crescute într-o garsonieră cu igrasie, de doi părinţi care nu au avut niciodată bani să se căsătorească. Tatăl munceşte cu ziua şi în fiecare dimineaţă se întreabă dacă va câştiga măcar bani de pâine. Cu ajutorul cititorilor noştri, Moşul le-a putut îndeplini absolut toate dorinţele: brăduţ, păpuşi, bărcuţă pentru Sorina, bani pentru a merge la doctor şi multe, multe altele.

Cinci fetiţe din municipiul Motru au avut parte ieri de o mare surpriză. Moş Crăciun a venit la ele, deşi încetaseră să mai creadă în existenţa sa. Pentru că au fost cuminţi şi ascultătoare, au primit în dar jucării, rechizite, produse alimentare, hăinuţe, dar şi alte cadouri mult aşteptate pe care am reuşit să le adunăm de la oamenii cu suflet din judeţ şi nu numai. Micuţele au primit în dar şi un pom de Crăciun, frumos ornat cu decoraţiuni specifice. Părinţii, omeni necăjiţi şi fără sprijin din nicio parte, s-au bucurat alături de cele mici de cadourile primite, mai ales că în ultima perioadă îi măcina gândul că nu vor avea ce să le pună pe masă de sărbători celor cinci fetiţe. Acum nu trebuie să-şi mai facă nicio grijă pentru că produsele şi alimentele aduse în dar de reporterii Pandurul le vor ajunge cât să facă faţă până după sărbători.

motru_deschidere

„Ne întrebau dacă există Moş Crăciun şi pentru ele”

Într-o singură cameră trăiesc şapte persoane, cele cinci fetiţe cu vârste între doi şi şapte anişori, Ioana Cristina, Maria Sorina, Elena Mihaela, Valentina Mădălina şi Gabriela Daniela şi părinţii lor Adela Năsărâmbă şi Cristian Ciucheş. A fost destul de dificil să depozităm toate darurile primite din cauza spaţiului îngust. Fiecare dintre fetiţe a primit jucării, hăinuţe, încălţăminte, rechizite pentru şcoală sau grădiniţă. Mai mult, pentru un timp, părinţii nu vor mai trebui să-şi facă griji în privinţa alimentelor. În urma donaţiilor primite de la cititorii noştri, de la politicieni şi de la diverşi agenţi economici, am reuşit să strângem şi să le ducem cartofi, fasole, ceapă, varză, diverse conserve, cozonaci, portocale, ulei, carne de pui, mezeluri şi multe alte alimente. “Pentru noi înseamnă foarte mult pentru că de multe ori nu aveam ce să le punem pe masă şi ne gândeam tot timpul la ziua de mâine. Banii sunt puţini şi pentru noi au fost binevenite aceste alimente, jucării şi tot ce am primit. Nu aveam ce să le punem pe masă acum de sărbători, ne culcam de multe ori noaptea cu gândul că vor veni sărbătorile şi nu vom avea ce pune în faţa copiilor. Ne întrebau  dacă le fac sarmale, salată şi nu ştiam ce să le răspund. Ne întrebau dacă există Moş Crăciun şi pentru ele”, a spus Adela Năsărâmbă, mama fetiţelor.

Le-a spus colegilor că nu există Moş Crăciun

Cristina_nu_maicredea_in_Mos_CraciunA tot auzit de Moş Crăciun, dar la ea nu a venit niciodată. Vorbim de Cristina, cea mai mare dintre fetiţe. L-a aşteptat pe mult trâmbiţatul moş, însă nu i s-a arătat până acum. Astfel stând lucrurile, le-a spus colegilor de la şcoală că nu există. Acum, când a văzut ce i-a trimis moşul, a început din nou să creadă în el. “Le-am spus la şcoală că nu există, pentru că pe la mine nu a venit niciodată. Acum mi-am dat seama că nu este adevărat. Sunt foarte fericită, foarte mult”, a spus Cristina printre lacrimi şi suspine.

A primit bărcuţa mult visată

Sorina, în vârstă de 6 ani, şi-a dorit o bărcuţă şi a primit-o. Rodica Istratie din Târgu Jiu a avut grijă ca dorinţa fetiţei să se îndeplinească. I-a plăcut atât de mult darul primit, încât a început să plângă atunci când surorile ei au vrut să se joace cu bărcuţa ei. Până la urmă s-au împăcat, pentru că au descoperit şi alte bărcuţe printre cadouri, deoarece mai mulţi cititori au vrut să împlinească dorinţa Sorinei.

Tot pentru Sorina, noile ghetuţe au venit când avea cea mai mare nevoie, asta pentru că cizmuliţele cu care mergea la şcoală s-au rupt. “L-am aşteptat pe Moş Crăciun, a venit acum şi mi-a adus o bărcuţă, păpuşele şi hăinuţe. Tot ce i-am spus eu că vreau să-mi aducă. Mi-a îndeplinit dorinţa. Sunt bucuroasă o grămadă. Am primit şi ghetuţe, ale mele s-au rupt şi le-a dus mami la cusut”, a spus Sorina.

Bărcuţe de jucărie au sosit şi de la cititorii ziarului Pandurul care ne-au susţinut în această campanie, precum Florin Neamţu din Tismana. Bărcuţele pe care le-am strâns în plus le-am acordat celorlalte fetiţe.

A primit un tort de ziua ei

Cea mai mare surpriză a avut-o poate Elena Mihaela, care a mai primit pe lângă toate celelalte cadouri şi un tort, oferit în dar de Cofetăria Ghiocela din Motru. Fetiţa împlineşte 5 anişori pe data de 14 decembrie. Surpriza a fost imensă atât pentru cele mici, cât şi pentru părinţii lor care nu se aşteptau să ţină cineva cont şi de acest aspect.  

motru_tortul

Sprijin pentru a face operaţia banală

au_plans_ca_pot_sa_opereze_copilulTot Elena Mihaela este cea care are nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui neg crescut pe urechea dreaptă. Părinţii nu şi-au permis să o ducă pe cea mică la spital din lipsa banilor, singurul lor venit fiind alocaţia copiilor şi ajutorul social, toate acestea nedepăşind 600 de lei. Un om cu suflet din Craiova le-a oferit o sumă de bani pentru ca Mihaela să poată veni la Târgu Jiu pentru a face această banală operaţie. Reporterii Pandurul au luat deja legătura cu un medic chirurg din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu care îi aşteaptă cu cea mică, lunea viitoare, pentru un consult medical. “Mulţumesc din suflet la toată lumea şi Dumnezeu să-i ajute în continuare. Nu am cuvinte, mi-au îndulcit sărbătorile”, a spus Cristian Ciucheş, tatăl fetiţelor.

Au primit un brad, deşi aşteptau o crenguţă

Din sumele de bani strânse de la toţi cei care ne-au sprijinit în această campanie le-am dus fetiţelor şi un brăduleţ cu ornamente de Crăciun şi instalaţie luminoasă. Tată fetiţelor încerca să ofere celor mici măcar o crenguţă de brad. “Mi-au zis fetiţele să le fac brad şi le-am spus că nu ne permitem şi că voi încerca să le fac rost măcar de o crenguţă de brad pe care să o împodobesc. N-aveam posibilitatea să le fac un brad cu tot ce trebuie”, a mai spus tatăl fetiţelor.

carton

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: