Motru: Groapa de gunoi a luat-o la vale

Groapa de gunoi a municipiului Motru, a cărei închidere a fost finalizată anul trecut, în toamnă, a luat-o la vale. Sunt afectaţi 31 de stâlpi de la gardul de împrejmuire, plasa şi rigolele. „În ultimele zile nu a mai mişcat, trebuie să facem ceva să o stabilizăm. Să recuperăm stâlpii şi plasa, rigolele nu cred că le mai putem recupera. Trebuie să vină proiectantul că vedem ce trebuie să facem. Este în garanţie, lucrarea am terminat-o în toamnă”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

Lucrarea a fost efectuată de SC Romferex Import-Export SRL, suma alocată de la bugetul local fiind de 780.000 de lei. Garda de Mediu a constatat că s-a surpat un mal de unde a fost luat pământ pentru astuparea gropii. Dacă se va dovedi că e vina constructorului, acesta va suporta reparaţia. „Lucrarea este în garanţie, reparaţia va fi pe banii constructorului dacă este vina lui. De asta am şi convocat Inspecţia în Construcţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, proiectantul, să vedem exact ce este de făcut”, a mai spus Jianu.

Garda de Mediu a găsit şi alte deficienţe care indică o posibilă vină a constructorului. Alunecarea de teren se îndreaptă către DN 673 care face legătura între Ploştina şi Miculeşti. (A.A.)

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: