Motru pierde, Nanu pleacă

Minerul Motru a ajuns la 4 eşecuri consecutive după 0-1 acasă cu ASA Tg-Mureş. Seria neagră a fost prea greu de îndurat de antrenorul Ştefan Nanu care şi-a dat demisia după 3 ani şi jumătate la Motru.

Minerul Motru - ASA Târgu Mureş   0-1 (0-0)

A marcat: Hanca (min. 65)

Minerul: D. Popescu - Iclănzan, A. Dicu (cpt.), M. Laurenţiu, Nueleanu (Speroni, min. 30, Buciuman 67’), C. Laurenţiu – I. Stanciu, Şoo, V. Rada - Răduca, Unguru (Stoenac 46’). Antrenor: Ştefan Nanu
Eliminaţi: Şoo (25’) şi Rada (70’) .
ASA: Caparco - Homei, Vârtic, Patriche, Heil (Aniţoiu 46’) - Hanca, Onicaş (Al. Dan 58’), Miclea (cpt.), Buhuşi - Bumba (A. Roman 78’) – Buhăescu. Antrenor:  Edi Iordănescu

Nanulasă Motru pe penultimul loc, cu doar 3 puncte din 5 meciuri. Mandatul fostului rapidist la Minerul a durat 3 ani şi jumătate.

Lucrat de jucători?

Proaspăt revenită la liga a doua după 7 ani de pauză, Minerul îşi propusese în vară un obiectiv simplu, menţinerea în eşalonul secund. Bani de transferuri nu au fost din moment ce mulţi au speculat că această echipă nici nu va avea fondurile necesare să se înscrie în liga a doua. Nanu a menţinut lotul de jucători şi a mai adus câţiva aflaţi la final de contract cu diferite grupări din liga a III-a.

Antrenorul sosit la Motru în aprilie 2010 ştia că nu poate face minuni cu acest lot, dar spera într-un sezon decent. Minerul a început fantastic, cu un 4-0 acasă cu Mioveni, dar lucrurile s-au înrăutăţit rapid. Echipa a pierdut 3 meciuri la rând fără să marcheze vreun gol, 0-2 la Bistriţa, 0-1 cu FC U Craiova şi 0-2 la Metalul Reşiţa. Meciul cu ASA-ul lui Edi Iordănescu devenea astfel crucial. Tocmai acum când echipa avea mare nevoie de victorie, jucătorii l-au trădat pe Nanu. Voit sau nu. Ciudat totuşi cum un jucător experimentat ca Şoo reuşeşte să încaseze două cartonaşe galbene în numai 25 de minute, al doilea pentru un henţ inutil la mijlocul terenului!

Motru a jucat ultimele 20 de minute chiar în 9 oameni după ce Rada a luat şi el două galbene în decurs de numai 5 minute! Eliminarea lui Rada a venit imediat după golul marcat de Hanca, astfel că situaţia a devenit imposibil de surmontat de gorjeni. Nanu a fiert pe margine şi a răbufnit imediat la final. „De azi nu mai vin la această echipă”, a anunţat antrenorul chiar de pe banca de rezerve.

Variantă – Nanu şi-a dat demisia şi pentru că ştia ce soartă îl aşteaptă. Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a părăsit nemulţumit tribuna în minutul 77, anunţând încă de atunci remanieri pe banca tehnică. Nanu nu a mai aşteptat să fie demis, anunţându-şi plecarea de la echipă.

Nanu: „Nu are rost să-mi stric sănătatea!”

Nanu a explicat şi motivele care l-au făcut să plece de la Motru. Printre acestea şi un conflict cu unul din jucătorii aduşi în vară, argentinianul Speroni. Acesta i-a adresat cuvinte grele lui Nanu după ce antrenorul l-a scos de pe teren la 37 de minute după ce îl introdusese. „Vreau să iau o pauză pentru că e greu, e greu. Sunt jucători buni de Divizia C și e greu să facă pasul în Liga a 2-a. Am făcut cinci schimbări în echipă pentru că jucătorii noi nu s-au integrat cum trebuie. De azi îmi dau demisia și nu mai vin la această echipă. Sunt jucători gen Speroni care mă înjură pe tunel. E o diferență de vârstă, de mentalitate. Să vină cine vrea”, a răbufnit fostul fundaş stânga de la Rapid sau Vitesse Arnhem.

“Suntem o echipă de Divizia C foarte bună, am adus numai jucători care la Divizia C au terminat contractele, am rămas tot cu jucătorii cei vechi, nu le reproșez nimic, le mulțumesc pe această cale, dar nu are rost să continui, să-mi stric sănătatea, să nu dorm nopțile.”   Ştefan Nanu

3 – ani şi jumătate a stat Nanu la Minerul Motru reuşind să promoveze în această vară cu echipa în liga a 2-a

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: